Veronika Hunyadiová Správy

Košičania, máte sa na čo tešiť. Pápež František navštívi aj Hlavnú ulicu

Svätý Otec pricestoval na východné Slovensko. Čaká ho nabitý program v Prešove a Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Košičania, máte sa na čo tešiť. Pápež František navštívi aj Hlavnú ulicu
Zdroj: Facebook.com/Jaro Polaček , TASR/Martin Baumann

Pápež František pricestoval v utorok (14. 9.) ráno v rámci svojej návštevy Slovenska na východ krajiny. Po prílete do Košíc sa z letiska presunul do Prešova, kde bude koncelebrovať svätú liturgiu.

Božská liturgia svätého Jána Zlatoústeho, ktorej bude predsedať – homília Svätého Otca, bude pred prešovskou mestskou športovou halou od 10.30 do 12.30 h, po nej sa presunie späť do Košíc.

Program v Košiciach

V Košiciach sa na sídlisku Luníku IX stretne s rómskou komunitou a na štadióne Lokomotíva s mladými. Na sídlisku Luník IX, kde žije zhruba 4 300 Rómov, pozdraví túto komunitu. Zdržať sa tam má od 16.00 do 16.30 hod. Celý program bude situovaný pred saleziánskym komunitným centrom.

Následne sa na štadióne Lokomotíva stretne s mladými, oficiálny program stretnutia s pápežom Františkom sa začne o 16.45 hod. „Pri stretnutí s mladými si pripomenieme blahoslavenú Anku Kolesárovú, mladú Slovenku, ktorú počas druhej svetovej vojny zabil sovietsky vojak pri obrane čistoty,“ informoval prípravný tím návštevy pápeža Františka na Slovensku s tým, že Anka Kolesárová bola blahorečená na štadióne Lokomotíva dňa 1. septembra 2018.

Príde aj na Hlavnú

Ako informoval na sociálnej sieti košický primátor Jaroslav Polaček, pápež František v Košiciach navštívi aj Hlavnú ulicu. „Je to oficiálne potvrdené. Svätý Otec František navštívi aj pýchu nášho mesta Hlavnú ulicu a veríme, že aj Dóm sv. Alžbety. Je nám veľkou cťou," napísal primátor na Facebooku.

Na Hlavnú ulicu by mal prísť pápež po návrate z Prešova. Presný čas zatiaľ známy nie je. Časť Hlavnej ulice už je uzatvorená a stráži ju polícia a vojaci.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM