Lenka Fedorová Rôzne

Košičania, môže k vám zavítať nečakaná návšteva: S takýmito otázkami vám môžu zaklopať na dvere...

Aj k vám môže prísť nečakaná návšteva.Košice sú totiž na zozname lokalít, v ktorých sa od 1. februára 2016 uskutočňuje takéto zisťovanie. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Košičania, môže k vám zavítať nečakaná návšteva: S takýmito otázkami vám môžu zaklopať na dvere...
Zdroj: TASR

Zisťovanie o výške a vývoji príjmov v rôznych typoch domácností v meste Košice uskutočňuje v týchto dňoch Štatistický úrad SR.

Účelom takéhoto výskumu je, okrem iného, získať informácie o štruktúre, výške a vývoji príjmov fyzických osôb v rôznych typoch domácností. Všetky informácie, ktoré domácnosti poskytnú, budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely. Za ochranu dôverných a osobných údajov zodpovedá Štatistický úrad SR.

„Na Slovensku bolo do zisťovania v roku 2016 vybraných viac ako 150 obcí, medzi nimi sú aj Košice,“ uvádza oficiálny web mestskej časti Košice-Dargovských hrdinov.

Zisťovanie sa uskutočňuje od 1. februára 2016 do 30. apríla 2016.V tomto období vybrané domácnosti navštívi poverený pracovník, ktorý je povinný preukázať sa osobitným poverením.

Výsledky sa využijú na zabezpečovanie potrieb informačného systému Štatistického úradu SR, požiadaviek ministerstiev a štátnych organizácií, osobitne na poskytnutie údajov na účely posudzovania úprav súm životného minima, uvádza sa v liste, ktorý adresoval Štatistický úrad viacerým starostom v Košiciach, medzi nimi aj starostovi Mestskej časti Košice-Západ či Dargovských hrdinov.

Môže vás zaujímať:

Zoznam z Košíc, ktorý by ste mali vidieť: Šťastie treba pokúšať, neskrýva sa práve tu váš budúci džob?

Najnovšie INFO za košické okresy: Koľkí ľudia sú stále bez práce?

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM