Futbal

Košičania po dráme s druhým VÍŤAZSTVOM po sebe! Šoltis: Efektivita mohla byť lepšia

Futbalisti FC Košice zvíťazili v sobotňajšom zápase 6. kola Niké ligy nad FC ViOn Zlaté Moravce 1:0.

Ilustračný obrázok k článku Košičania po dráme s druhým VÍŤAZSTVOM po sebe! Šoltis: Efektivita mohla byť lepšia
Zdroj: TASR/František Iván

Jediný gól zápasu strelil v 27. minúte stredopoliar Lukáš Greššák. Pre Košičanov je to druhé víťazstvo po sebe a na konte majú sedem bodov. Hráči Zlatých Moraviec nebodovali v treťom stretnutí v sérii a naďalej majú na konte iba bod.

Po vlažnom úvode sa k streleckým pokusom dostali hosťujúci Brenkus i Faško, ale ani jeden neotvoril skóre. Do veľkej príležitosti sa v 22. minúte dostal Medved, no ani on neuspel.

Rozhodujúci moment priniesla 27. minúta, keď sa po centri do pokutového územia presadil Greššák. Aj druhý polčas priniesol vyrovnaný futbal, v ktorom mali oba tímy šance skórovať, ale ich ofenzívne akcie neviedli ku gólom.

„Prvý polčas bol z našej strany dobrý, takto sme si ho predstavovali, no efektivita mohla byť lepšia. Mali sme aj čisté šance a keby sme ich premenili, mohlo by to byť pokojnejšie. Druhý polčas bol nervóznejší, odišiel nám stred poľa, v ktorom sme prehrávali súboje. Aj tak sme mali 2–3 príležitosti gólovo sa upokojiť. Napokon to malo drámu až do konca. Chlapci to napokon zvládli, súpera nepustili ku gólovým príležitostiam,“ uviedol po zápase Anton Šoltis, tréner FC Košice.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM