Aktualizované Rôzne

Košičania, pozor na zlomené nohy či nehody: Bude silná poľadovica!

Počas noci na pondelok a pondelkového doobedia treba rátať s intenzívnym dažďom a poľadovicou na väčšine Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Košičania, pozor na zlomené nohy či nehody: Bude silná poľadovica!
Zdroj: Polícia SR - Prešovský kraj

Mesto Košice vyzýva obyvateľov, aby kvôli silnej poľadovici v pondelok (8. 2.) ráno pri presune do práce dbali na zvýšenú opatrnosť. Pre TASR to povedal hovorca mesta Vladimír Fabian.

Bude sa šmýkať

„Napriek tomu, že všetky mechanizmy zimnej údržby sú už od nedeľného obeda v plnej pohotovosti, mrznúci dážď a nízke teploty zhoršujú podmienky na chodníkoch a cestách na území mesta,“ uviedol s tým, že do údržby zapojili aj záujemcov prostredníctvom aplikácie Zimná údržba.

Vzhľadom na poveternostné podmienky je podľa neho možné, že posyp nebude účinný dostatočne dlho a poľadovica sa na niektorých miestach v ranných hodinách opäť objaví.

„Vyzývame preto Košičanov, aby dbali na zvýšenú opatrnosť, aby nedošlo k zraneniam,“ do­dal.

Počas noci na pondelok a pondelkového doobedia treba rátať s intenzívnym dažďom a poľadovicou na väčšine Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu. Do 10.00 h platí výstraha 2. stupňa aj pre územie Košíc.

Pre Košický, Trnavský, Prešovský a Žilinský kraj platí dokonca výstraha druhého stupňa, keď pri zápornej teplote vzduchu môžu úhrny kvapalných zrážok lokálne dosiahnuť aj viac ako päť milimetrov.

Výzva záchranárov

Na opatrnosť vyzýva aj Záchranná služba Košice (ZSKE). Ako pre TASR povedal jej hovorca Viktor Wurm, v nedeľu zaznamenali niekoľko výjazdov k úrazom po páde na namrznutých chodníkoch.

„Pacienti utrpeli poranenia dolných končatín, v jednom prípade naši záchranári ošetrovali pacienta s tržnou ranou hlavy a podozrením na otras mozgu. Vzhľadom na meteorologické výstrahy prosíme Košičanov, aby boli aj v pondelok na cestách i chodníkoch maximálne opatrní. Odporúčame zároveň zvážiť nevyhnutnosť peších presunov a v prípade poľadovice radšej ostať doma,“ doplnil.

Ilustračné foto

Súvisiace články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM