ELA Správy

Košičania privítali Nový rok bez ohňostroja a predsa s ohňostrojom, VIDEO

Mesto Košice patrilo k tým, ktoré sa rozhodli upustiť od veľkolepých ohňostrojov. Pripojilo sa k iniciatíve pomoci ľuďom postihnutým výbuchom plynu v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Košičania privítali Nový rok bez ohňostroja a predsa s ohňostrojom, VIDEO
Zdroj: youtube

Do centra Košíc prišli vítať nový rok 2020 tisícky ľudí. Hlavná ulica však ostala bez ohňostroja. Aspoň toho oficiálneho.

„Mesto v tejto súvislosti zvažovalo, že namiesto ohňostroja by sa mohli uskutočniť mapping, svetelná, prípadne laserová show, avšak pre náklady aj obmedzený čas na zabezpečenie programu sa tento zámer nebude realizovať,“ informoval hovorca magistrátu Vladimír Fabián.

Zábavný program, ktorý začal o 20. hodine na pódiu pri Immaculate, pokračoval podľa pôvodného plánu. Celková čiastka z rozpočtu mesta vyhradená pre silvestrovský program bola pôvodne približne 12 500 eur.

Košičanov roztancovali tanečnice z tanečnej skupiny Divas, speváčka Michaella, ľudová hudba Stropkoviani a DJ Pepo i hity Nicole McCloud.

Bez i s ohňostrojom

Na poriadok počas osláv príchodu nového roka dohliadali i hliadky mestskej polície. Dozerali najmä na dodržiavanie bezpečnostných pravidiel počas celého programu.

Magistrát upozorňoval, že hoci na Silvestra a na Nový rok je povolené používanie zábavnej pyrotechniky, každý, kto v súvislosti s jej používaním ohrozí alebo poškodí zdravie a bezpečnosť iných ľudí, bude niesť zodpovednosť.

Keďže tohtoročné oslavy boli bez oficiálneho polnočného ohňostroja, Košičania si v centre mesta urobili takpovediac svoje vlastné. Návštevníci Hlavnej odpaľovali vlastnú pyrotechniku na viacerých miestach.

Zdroj: YouTube.com
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM