Futbal

Košičania s cennou trofejou: Vo finále Slovenského pohára porazili Slovan!

Futbalisti MFK Košice zvíťazili v tradičnom prvomájovom finále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2013/2014 nad obhajcom Slovanom Bratislava 2:1 a získali do vitríny druhú trofej. Košičanov nezlomil ani rýchly gól v ich sieti, na ktorý počas zápasu dokázali odpovedať dvoma presnými zásahmi.

Ilustračný obrázok k článku Košičania s cennou trofejou: Vo finále Slovenského pohára porazili Slovan!
Zdroj: TASR

Asi 10 minút pred úvodným hvizdom preskočili niekoľkí fanúšikovia Slovana oplotenie na tribúne, vbehli na trávnik a chceli vyvolať roztržku s táborom Košičanov, no zabránil im v tom zásah usporiadateľov.

Slovanisti mali raketový vstup do stretnutia. V 6. minúte sa začala gólová akcia u Milinkoviča kolmým vysunutím Soumaha, guinejský technik mu loptu vzápätí vrátil ideálne do šprintu a po presnom centri ju stačilo Vittekovi zblízka zasunúť do prázdnej brány – 1:0. Košičania pôsobili ustráchaným dojmom, inkasovaný gól nabúral ich plány a v ofenzíve im „belasí“ pristrihli krídla. V 26. minúte Halenár obohral v strede ihriska Šinglára, postupoval do brejku, no sľubne vyvíjajúcu sa akciu pred šestnástkou Košíc zbrzdil. Košičania využili chvíľkové poľavenie obhajcu, keď Perniša vo vzdušnom súboji prehlavičkoval dlháň Diaby – 1:1. Brankár Slovana daroval gól „žlto-modrým“, podcenil situáciu a loptu nepochopiteľne nevyboxoval. O dve minúty mal šancu aktívny Vittek, tvrdou strelou však trafil iba nohy Tofiloského a neujala sa ani jeho následná hlavička.

Hráči Slovana príliš vozili loptu a sami sa tak pripravovali o možnosť ísť do zakončenia. Košičania v 57. minúte po nie prvej Soumahovej strate lopty vyrazili do prečíslenia, ale Dordevič z uhla nedokázal prekonať Perniša. O päť minút Milinkovič individuálne prenikol po pravom krídle, naviezol loptu do stredu pred pokutové územie, ale ľavačkou namieril vedľa brány. Tempo hry po zmene strán upadlo a s ním aj dominancia Slovana, Košičania bojovným výkonom dokázali s favoritom držať krok. A nielen to, v 74. minúte si Bukata najvyššie vyskočil na center a hlavou poslal MFK do vedenia – 1:2. Slovan si gólový trest za druhopolčasový laxný prístup zaslúžil a keďže už na neho nenašiel odpoveď, neobhájil pohárovú trofej z vlaňajška.

Hlasy trénerov:

Radoslav Látal, tréner MFK Košice: „Je to obrovský úspech. Mali sme dosť zranených hráčov a kľúčoví hráči nám chýbali. Vedeli sme, že Slovan je favoritom a musíme hrať disciplinovane a koncentrovane. Začiatok nám nevyšiel, ale potom sme hrali poctivý futbal, čakali na šance, ktoré prišli a podarilo sa nám vyhrať. Ďakujem mužstvu za poctivý výkon.“

Jozef Valovič, tréner Slovana Bratislava: „Gratulujem kolegovi Látalovi a všetkým hráčom Košíc k zisku pohára. Dali dva góly a vďaka koncentrovanému výkonu duel vyhrali. My sme dali prvý rýchly gól a malo nás to postaviť na nohy. Mali sme premeniť rýchle brejky. Našim hráčom nemožno uprieť bojovnosť, ale kľúčové opory nám vypadli. Dostali sme nešťastný gól. V druhom polčase sme inkasovali opäť a už nedokázali vyrovnať.“

ŠK Slovan Bratislava – MFK Košice 1:2 (1:1)

Góly: 6. Vittek – 31. Diaby, 74. Bukata. Rozhodca: Jaška, ŽK: Milinkovič – Šinglár, 2300 divákov.

Finále Slovenského pohára v prospech Košíc
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM