Správy

Košičania s tým musia rátať: V časti mesta bude onedlho vypnuté verejné osvetlenie

Onedlho sa časť Košíc ponorí do tmy. Vypne sa tu verejné osvetlenie, s čím musia obyvatelia radšej dopredu rátať. O čo pôjde a kedy k tomu dôjde?

Ilustračný obrázok k článku Košičania s tým musia rátať: V časti mesta bude onedlho vypnuté verejné osvetlenie
Zdroj: shutterstock

Mesto Košice sa totiž aj tento rok zapojí do projektu Hodina Zeme. Už najbližšiu sobotu vypnutím verejného osvetlenia na vybraných uliciach Košičania spoločne pomôžu zmierniť dôsledky a upozorniť na globálne otepľovanie, klimatické zmeny a svetelný smog.

„Hodina zeme je unikátnou myšlienkou, ktorá poukazuje na ochranu životného prostredia, takže si myslím, že by sme voči tomu nemali byť ľahostajní. Pridať sa môže každý a aspoň na pár minút vypnúť svetlá alebo iné elektrické spotrebiče," povedal primátor mesta Košice Richard Raši.

Osvetlenie bude vypnuté v časti Alejovej ulice od kruhového objazdu po čerpaciu stanicu Shell, v časti ulice Gemerská a na ulici Pri prachárni 24. marca v čase od 20:30 do 21:30. Do tmy sa ponorí aj dominanta Košíc – Dóm sv. Alžbety.

Slovensko sa do projektu Hodina zeme zapája od roku 2011. Vlani sa do tmy zahalili stovky významných kultúrno-historických dominánt, miest, firiem, organizácií, škôl aj domácností z rekordných 187 krajín sveta. V rámci tejto najväčšej celosvetovej ekologickej aktivity sa aspoň na pár minút ponárajú do tmy aj také monumenty ako Eiffelova veža v Paríži, socha Krista Spasiteľa v Rio de Janeiro či rímske Koloseum.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM