František Varga Hokej

Košičania sú vo finále

Domáci hráči využili druhý mečbal....

HC Košice – MHC Martin 5:2 (1:1, 4:0, 0:1) – konečný výsledok série 4:1 Góly: 16. P. Mikuš (Michal Grman, Dravecký), 25. P. Mikuš (Michal Grman, Rudolf Huna), 29. Andrašovský (Húževka, Juraj Sýkora), 39. Juraj Sýkora (Jenčík, Andrašovský), 40. Rudolf Huna (Michal Grman) – 1. M. Beran (Jabrocký, Uram), 54. Appel (Uram). Vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše: S. Gron (Košice) 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc, Kubuš – Gajan, Smrek, 6297 divákov

Martinčania v úvode dokonale zaskočili domácich, keď sa im podarilo nasťahovať sa do útočného pásma, kde Jabrocký spoza bránky našiel voľného Berana a ten už v 33. sekunde pohodlne prekonal Hudáčka. „Oceliari“ sa snažili čo najskôr vyrovnať, ale ich strelecké pokusy boli nepresné. Veľké šance mali Košičania v 12. min vo vlastnom oslabení a tesne po jeho skončení, no Križan neinkasoval. Puk za jeho chrbát prekĺzol až v 16. min po delovke P. Mikuša. V poslednej minúte úvodného dejstva mohol poslať domácich do vedenia Dravecký, ale jeho šanca sa neskončila gólom.

Košická Steel Aréna sa vedúceho gólu dočkala až v 25. min, keď v presilovke vypálil spoza pravého kruhu obranca Michal Grman a Križan po teči P. Mikuša kapituloval druhýkrát. Už o štyri minúty neskôr viedli Košice dvojgólovým rozdielom, keď Andrašovský spomedzi kruhov z prvej nedal martinskému brankárovi šancu – 3:1. Definitívne K.O. inkasovali Martinčania v závere druhej tretiny. V 39. min urobil Križan chybu pri rozohrávke, k puku sa dostal Jenčík, našiel voľného Juraja Sýkoru a ten upravil na 4:1. O ďalších 31 sekúnd prišli chvíle Rudolfa Hunu, ktorý obkrúžil martinskú bránku a keď sa zdalo, že sa za Križanovou svätyňou „utopí v kľučkách“, vrátil sa pred bránku a aj s prispením Križana skóroval – 5:1.

Do tretej tretiny nastúpil Martin už s Dzubinom v bránke. Ten hneď od úvodu záverečnej časti musel čeliť početnej streľbe domácich hráčov. V 44. min už puk smeroval do opustenej martinskej svätyne, ale na bránkovej čiare spoľahlivo zastúpil Dzubinu obranca Velebný. V 48. min už domáci fanúšikovia dvíhali ruky nad hlavu na znak oslavy gólu, ale strelu Šachla zastavila ľavá žŕdka a odrazený puk poslal do pravej jeden z hosťujúcich obrancov s pomocou korčule. V 54. min sa hráčom MHC podarilo znížiť, keď v presilovke o dvoch korčuliarov prekonal Hudáčka útočník Appel. Do konca duelu sa už skóre nezmenilo a Košičania postúpili do finále, kde ich čaká víťaz základnej časti Slovan Bratislava. Pre Martin sa sezóna skončila.

Košičania sú vo finále
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM