Futbal

Košičania už poznajú plán zimnej prípravy: Vyrazia aj do Turecka

Dve kolá pred koncom jesennej časti našej najvyššej futbalovej ligy je známa destinácia, kde sa hráči MFK Košice pripravia na jarnú časť ligy. Po mesiaci voľna čaká na našich futbalistov herné sústredenia v Turecku.

Ilustračný obrázok k článku Košičania už poznajú plán zimnej prípravy: Vyrazia aj do Turecka
Zdroj: TASR

Futbalisti MFK Košice si zimnú prestávku v Corgoň lige spestria aj herným sústredením v Turecku. Plán prípravy zverejnil klub na svojej oficiálnej stránke.

„Hráči budú trénovať do 7. decembra. Potom nasleduje mesiac voľna. Samozrejme, počas tohto obdobia budú mať všetci hráči individuálny tréningový plán, aby na začiatok zimnej prípravy prišli dobre pripravení. Ten je naplánovaný na 7. január 2014,“ povedal športový riaditeľ MFK Košice Ivan Kozák.

Koncom januára sa tím vyberie za priaznivejšími klimatickými podmienkami. „Pôjde o klasické dvojtýždňové sústredenie v Turecku s odletom 29. januára a príletom 12. februára. Zostávame verní stredisku i hotelu, s ktorými máme výborné skúsenosti. To znamená, že by sme mali byť v oblasti Belek a v hoteli Arcadia,“ povedal I. Kozák o destinácii, kde je asi 10 km od hotela tréningové centrum s deviatimi ihriskami. MFK chce v Turecku odohrať štyri prípravné duely.

Košičania majú naplánovaných celkovo deväť prípravných stretnutí. Potvrdená je už aj generálka na jarnú časť ligy s Tatranom Prešov.

Plán prípravných duelov MFK Košice počas zimnej prestávky:

15. januára: Rimavská Sobota (II.) – MFK Košice
19. januára: Liptovský Mikuláš (II.) – MFK Košice
25. januára: Zemplín Michalovce (II.) – MFK Košice
29. januára až 12. februára: sústredenie v Turecku (v rámci neho štyri medzinárodné stretnutia)
15. alebo 16. februára: súper ešte nie je známy
22. februára: 1. FC Tatran Prešov (II.) – MFK Košice (generálka na Corgoň ligu)

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM