Alexandra Kolínská Správy

Košičania už strácajú nervy: Nemáme nič iné na práci, len pol dňa presedieť v aute! FOTO a VIDEO

So začiatkom rekonštrukcie električkových uzlov doľahli na dopravu v Košiciach menšie komplikácie. Boli sme sa na vlastné oči presvedčiť, ako vyzerá doprava pri Amfíku po hektickom začiatku týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Košičania už strácajú nervy: Nemáme nič iné na práci, len pol dňa presedieť v aute! FOTO a VIDEO
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk

V úvode týždňa hromžilo veľa Košičanov, či už za volantom, alebo na sociálnych sieťach. Mnohým z nich podľa vyjadrení, trvala cesta okolo Amfíku aj niekoľko desiatok minút. My sme sa boli pozrieť, ako sú na tom cesty z Triedy SNP, Watsonovej či ulica Československej armády smerom k Festivalovému námestiu a opýtali sme sa vodičov, ako vidia situáciu teraz.

„Odborníci si myslia, že – nastrkám sem značky a zariaďte sa. Problém je v tom, že nie každý dodržiava lievik, kedy sa majú autá púšťať striedavo. Na toto by sa mali naši policajti zameriavať a pokutovať za nedodržiavanie plynulosti dopravy. A s tými kolónami, podľa mňa, aj keď je to tu plynulejšie, ešte to určite neskončilo. Toto je len ticho pred búrkou“ uviedol nám Milan (37) šoférujúci domov z práce.

„Ja bývam neďaleko Tip Topu a som zvedavý, kolko koliečok si dám dnes, kým sa mi tam podarí dostať. V pondelok to bola katastrofa aj pri Novej nemocnici a pošte, manželka šla tadiaľ včera takmer 50 minút. Ja neviem ako dlho im toto máme tolerovať. Zodpovední by si mali uvedomiť, že to nie je sranda, zatarasiť celé mesto a my sa tu môžeme zblázniť, lebo nemáme nič iné na práci, len pol dňa presedieť v aute,“ povedal Jozef (48).

O tom, že je to tu komplikované aj pre chodcov nám povedala názor Zuzana (72). „Ja akurát premýšľam, ako sa dostanem na Watsonovu (od Tip Topu). To, že je tu kopec nových značiek čo z toho? Už sa v tom človek ani nevyzná, či môžete, či nemôžete tadiaľ prejsť. Vodiči jazdia bezohľadne, vôbec vás nechcú púšťať cez prechod, no to je hanba. Najradšej by nás asi zrazili,“ podotkla smutne.

Na situáciu sme sa opýtali aj tých, ktorí radšej zvolili spôsob dopravy MHD. „Teraz je to tu už čistejšie, no radšej som si zobral so sebou MP3 prehrávač a pohodička. Včera sme tu stáli s autobusom no asi polhodinu. Ja sa nemám kam ponáhľať. Len neviem či je táto situácia viac na smiech, alebo do plaču,“ prezradil nám študent Lukáš (17).

„Cestujem autobusom každý deň, ale toto som ešte nezažila. Niektorí vodiči mali problém pustiť MHD len tu, na zastávku a tak potom začali vytrubovačky aj nadávky. Ja si želám, aby sa už toto všetko skončilo, všetci sme z toho nervózni. Toto teda mesto nedomyslelo. Však Európska únia stále ponúka nejaké projekty, ktorými ich zasponzoruje. Ale chamtivé Košice musia mať všetko naraz,“ načrtla nám Martina (24) svoj názor.

VIDEO: Zmenila sa dopravná situácia pri Amfíku?
2
Galéria
FOTO: Takáto je situácia pri Amfíku
31
Galéria
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM