Adam Stečák Iné športy Šport

Košičania videli na Alžbetinej ulici špičkovú atletickú show, FOTO A VIDEO

V srdci Košíc sa po štvrtý raz predviedla špičková atletika na JBL Jump Fest-e. Súčasťou programu boli skok do diaľky, trojskok, šprint a prekážkový šprint na 60 yardov.

Zdroj: Dnes24.sk

V centre Košíc sa v stredu 4. septembra opäť konala atletická súťaž svetového formátu. Hviezdy slovenskej, európskej, ale aj svetovej atletiky sa predviedli v trojskoku, skoku do diaľky, hladkom šprinte.

Na svoje si prišli aj prekážkári. JBL Jump Fest mal špecifický nádych. Nechýbali na ňom tváre tohto podujatia, Danka & Janka Velďákové, ktoré sa zároveň lúčili s medzinárodnou kariérou.

TOP podujatie

Program podujatia začal už od ranných hodín. Od 9:00 do 11:00 hodiny sa konali skoky do diaľky a šprint pre deti do 11 rokov. Medzi 14:00 a 16:00 hodinou sa konal Slovenský pohár v skoku do diaľky a Šprintérske nádeje.

Najočakávanejšími bodmi programu boli skok do diaľky, trojskok, 50 yardov, 50 yardov cez prekážky.

JBL Jump Feste prináša atletiku čo najbližšie k ľudom a na Slovensku je priekopníkom mestskej atletiky tzv. street athletics. Toto podujatie patrí medzi TOP 15 na svete.

Každé preteky sú originálne, keďže sa uskutočňujú v kontraste histórie (Brandenburská brána v Berlíne, Eiffelova veža v Paríži, Hlavná stanica v Zürichu), či moderných centier a budov.

Výsledky

V behu na 60 yardov zvíťazil s časom 6,51s Barnes Emre Zafer z Turecka. V disciplíne beh na 60 yardov cez prekážky vyhral Dávid Ryba z Českej republiky s časom 7,56.

V ženskej kategórií zvíťazila Lajčáková Stanislava s časom 7,63s zo Slovenska. V skoku do diaľky zvíťazil Bramble Dan z Veľkej Británie, ktorý skočil neuveriteľných 770cm. V ženskej kategórii skoku do diaľky zvíťazila Angulo Yuliana z Equadoru, ktorá skočila 629cm. Trojskok v kategórii žien zvíťazila Oliver Imani z USA.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

V OBRAZOCH: JBL Jump Fest Košice
15
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM