Správy Komunálne voľby

Košičania zmenu NECHCELI: Mesto opäť povedie Jaroslav Polaček

Voliči si prvýkrát v jeden deň vyberali svojich zástupcov do orgánov miest, obcí i samosprávnych krajov.

Ilustračný obrázok k článku Košičania zmenu NECHCELI: Mesto opäť povedie Jaroslav Polaček
Zdroj: TASR/František Iván

Primátorom Košíc ostal Jaroslav Polaček. Po sčítaní takmer všetkých okrskov získal v sobotňajších voľbách 36,69 %. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.

Ako uviedol počas brífingu vo svojej volebnej centrále, aj ďalšie štyri roky chce mesto viesť „čestne a transparentne“. Funkciu obhajoval ako kandidát politických subjektov KDH, SaS, Sme rodina, NOVA, Aliancia, Strana rómskej koalície, Dobrá voľba a Umiernení, OĽANO.

Polaček označil volebnú kampaň za náročnú. Protikandidáti podľa jeho slov nedokázali prísť s víziami, aké mesto chcú, ale „kričali, robili zlo a boli vulgárni“. Dodal, že pre spoločnosť je dôležité, aby mali ľudia, ktorí niečo robia pre spoločnosť, „honor“.

Zároveň sa poďakoval svoju tímu, ako aj pracovníkom magistrátu a všetkým, ktorí „verili, že robíme správnu vec“. Pripomenul, že predstavil 100 rozpracovaných projektov, ktoré je potrebné dokončiť. „Verím, že o štyri roky to bude omnoho ľahšie, keď výsledky budú naozaj hmatateľné,“ povedal Polaček.

Pripomenul aj viacero kríz, ktoré sprevádzali končiace sa volebné obdobie. Mesta sa podľa jeho slov dotkla aj vládna kríza. V súvislosti s projektami Košíc apeloval na Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.

Verí tiež, že zloženie mestského zastupiteľstva bude chcieť zachovať kontinuitu a pokračovať v projektoch. „Verím, že všetky dôležité veci pôjdu ako po masle,“ dodal Polaček.

Na post primátora Košíc kandidovali okrem Polačeka aj 71-ročný vynálezca Jaroslav Džunko (Strana moderného Slovenska), 43-ročný starosta Jozef Karabin, 44-ročný výkonný riaditeľ Miloslav Klíma, 36-ročná zamestnankyňa verejnej správy Monika Kováčová, 56-ročný manažér Štefan Lasky (všetci štyria nezávislí), 42-ročný ekonóm Milan Lesňák (Za ľudí) a 49-ročný lekár Viliam Novotný (Spolu – občianska demokracia, Demokratická strana, Šanca, ODS – Občianski demokrati Slovenska).

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM