Hokej

Košice angažovali nového brankára. O post jednotky sa pobije maďarský gólman

Maďarský reprezentant chytal naposledy v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Košice angažovali nového brankára. O post jednotky sa pobije maďarský gólman
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Maďarský hokejový brankár Ádám Vay podpísal zmluvu s HC Košice. Pre 26-ročného Vaya pôjde o tretie pôsobisko v najvyššej slovenskej súťaži.

„Naskytla sa nám možnosť získať Ádáma Vaya, ktorý sa ocitol bez zmluvy. Bude sa s nami pripravovať a trénovať pod vedením našich trénerov brankárov. V priebehu niekoľkých dní sa rozhodneme, akým spôsobom dôjde k jeho zaradeniu a fungovaniu v tíme spolu s Jakubom Sedláčkom a Dominikom Riečickým.“ uviedol tréner a športový riaditeľ HC Košice Jan Šťastný na stránke klubu.

Zahraničné skúsenosti

Vysoký gólman má skúsenosti z viacerých líg vrátane zámorskej AHL a ECHL. Vay debutoval v slovenskej najvyššej súťaži v drese Miškovca v ročníku 2018/2019, v ktorom bol líder brankárskych štatistík v počte čistých kont (7), aj percentuálnej úspešnosti zákrokov (94,46 %). V ročníku 2019/2020 pôsobil v nižšej švédskej súťaži.

V lete 2020 sa dohodol na spolupráci s Banskou Bystricou. V jej drese odohral v sezóne 2020/2021 17 zápasov s priemerom 3,69 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosťou zákrokov 88,7 percenta.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM