Hokej

Košice bez väčších problémov zvládli Trenčín: Základná časť má svojho víťaza!

V Košiciach nastúpili proti domácim hráčom Trenčania, ktorí dokázali s vicemajstrom držať krok iba v prvej tretine. Nakoniec po zaslúženom víťazstve v zápase získali oceliari už nedostihnuteľný desaťbodový náskok pred druhou Nitrou, čo znamená, že sa v predstihu stali víťazom základnej časti.

Ilustračný obrázok k článku Košice bez väčších problémov zvládli Trenčín: Základná časť má svojho víťaza!
Zdroj: Webnoviny.sk

Prvú streleckú príležitosť v zápase mal hosťujúci Komínek. Brankár Staňa hneď zaznamenal úvodný úspešný zákrok. Na opačnej strane to skúšal Bartoš a Borecký, strely vyrážal Nagy. V 6. min hral Trenčín presilovku, Červenák pálil od modrej čiary tvrdo, ale Staňa bol opäť pripravený. Následne vyrazil aj pokus Bednára. V 11. minúte Bartoš našiel Jenčíka a ten umiestnenou strelou bez prípravy otvoril účet stretnutia – 1:0. Dukla mohla v 17. min vyrovnať. Na košickej strane stálo aj šťastie, Toman namieril iba do žŕdky.

V 25. min mal dobrú príležitosť domáci Hrnka. V 31. min napriahol od modrej čiary Macejko a prepálil aj brankára Nagya – 2:0. Košičania viedli v 33. min už rozdielom troch gólov: skúsený Bartoš svoj individuálny prienik dotiahol až do konca. Tesne pred druhou prestávkou mohol zvýšiť vedenie Hinďoš, jeho pokus trenčianskemu brankárovi vypadol, puk zostal tesne pred bránkovou čiarou, ale prvý bol pri ňom hosťujúci hráč a zažehnal nebezpečenstvo.

V úvode tretej tretiny potrestal vylúčenie Troligu košický kapitán Štrbák, ktorý sa presadil strelou od modrej čiary – 4:0. Prikrášliť víťazstvo mohol v ďalšej presilovke Jenčík, jeho zakončenie v ideálnej pozícií však Nagy vystihol. Posledné slovo v zápase mal hosťujúci Macejka, ktorý 22 sekúnd pred koncom zápasu prekonal dovtedy nepriestrelné­ho Staňu.

Hlasy trénerov:

Anton Tomko (tréner Košíc): „Chýbali nám štyri opory, siahli sme aj do juniorky. Postavili sme aj jedného dorastenca. V prvej tretine nás Trenčín prestrieľal, mali sme slabší vstup do zápasu. Strelením druhého gólu sme sa upokojili a potom sme už mali hru pod kontrolou. V zápase sa napokon chytili aj mladší hráči, o to väčšiu radosť máme.“

Milan Staš (tréner Trenčína): „Z našej strany to bol jeden zo slabších zápasov, ktoré sme odohrali vonku. Kritériá spĺňala iba prvá tretina, postupne sme odchádzali fyzicky, možno aj mentálne. Hrali sme iba toľko, koľko nám dovolil súper. Domáci zvíťazili zaslúžene.“

HC Košice – Dukla Trenčín 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Góly: 11. R. Jenčík (P. Bartoš), 32. M. Macejko (Matúš Chovan), 33. P. Bartoš, 43. Štrbák (Spilar, P. Bartoš) – 60. F. Macejka (Koyš)

Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bundil, Jonák – Bogdaň, Jobbágy, 3337 divákov

Košické víťazstvo nad Trenčínom
6
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM