Veronika Hunyadiová Hokej

Košice doplatili na chyby v obrane. Slovan sa ujal vedenia v sérii

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v prvom semifinálovom zápase Kaufland play off Tipos extraligy nad HC Košice.

Ilustračný obrázok k článku Košice doplatili na chyby v obrane. Slovan sa ujal vedenia v sérii
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovan ako favorit uspel na domácom ľade 5:2 a ujal sa vedenia v sérii 1:0. Druhý zápas série je na programe v piatok o 18.30 opäť v Bratislave.

Košičania mali dobrý vstup do zápasu a po prvej tretine viedli po nádhernom góle Klhůfka zo siedmej minúty zápasu. V druhej tretine ale trikrát inkasovali, na čo už nedokázali reagovať, aj keď v závere tretiny znížil McPherson na 3:2. V tretej tretine sa Slovan opäť dostal do dvojgólového vedenia, pridal aj ďalší gól a upravil na konečných 5:2.

Veľa chýb

„Polovicu zápasu sme hrali vynikajúco, potom neviem, čo sa stalo. Nechápem, prečo sme začali hrať niečo iné. Robili sme veľa chýb, Slovanu sme tento zápas darovali. Toto sa nám nemôže stávať, lebo sme hrali výborne do polovice zápasu. Stalo sa nám to aj v stretnutí s Michalovcami. A tiež sa to potom na nás takto zosypalo,“ povedal po zápase obranca Košíc Eduard Šedivý.

Tréner Slovana Andrej Podkonický bol po zápase spokojnejší, no pred druhou tretinou musel v kabíne hráčom prehovoriť. „Košice mali šance v prvej tretine, dali prvý gól. My sme prehrávali súboje v strednom pásme, boli sme všade neskoro. V druhej tretine sme hrali už náš hokej a dostali sme Košice pod tlak. Mohli sme dať gól na 4:1 a následne sme dostali gól z protiútoku, ale dobre sme aj potom napádali. Ale Košice ukázali svoju silu a to, že táto séria nebude krátka,“ zhodnotil duel Podkonický.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM