Futbal

Košice idú do finále pohára: V ňom vyzvú Slovan

Tím MFK Košice sa v utorok stal druhým finalistom Slovnaft Cupu, keď zvládol odvetu pohára proti Ružomberku, ktorému hráči Košíc dokázali vsietiť v druhom polčase štyri góly. Vo finále sa tak postavia proti obhajcovi trofeje ŠK Slovan Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Košice idú do finále pohára: V ňom vyzvú Slovan
Zdroj: TASR

Odvetný zápas semifinále začali obe mužstvá opatrne. Na prvú vážnejšiu šancu diváci museli počkať do 19. minúty. Najskôr neuspel po prieniku Lovás a po následnom rohovom kope sa k lopte dostal Ďubek, ktorého strelu zastavila ľavá žrď košickej brány.

Presné zásahy padali až po prestávke

Košičania sa v prvom polčase snažili súpera prekvapiť centrami do pokutového územia, no obrana Ružomberčanov si s nimi dokázala poradiť. Najväčšiu šancu domácich v prvom dejstve mal v 31. minúte Diaby. Po Novákovej prihrávke zvnútra šestnástky proti brankárovi Kováčovi neuspel. Aj v druhom dejstve sa ako prví pokúsili o strelu hostia. Po individuálnej akcii v 51. minúte strieľal Ružomberčan Lovás z hranice šestnástky vedľa bránky.

Košičania odpovedali podobne nepresným pokusom Nováka z priameho kopu. V 55. minúte vyšlo hosťom prečíslenie, prvú strelu vyrazil Tofiloski priamo pred Lovása, ktorý nikým nekrytý poslal hostí do vedenia – 0:1. Ružomberčania sa však z vedenia tešili len krátko. Hneď v následnom protiútoku potiahol akciu po pravej strane Viazanko a jeho prihrávku pred bránku usmernil Diaby za chrbát Kováča – 1:1. Zaujímavú časť zápasu podčiarkla aj akcia Ďubeka, ktorého strelu v 59. minúte Tofiloski s námahou vyrazil.

Gólová explózia Košíc

Strelec vyrovnávajúceho gólu Diaby bol blízko k druhému zásahu v 62. minúte, no Šinglárov center neusmernil do ružomberskej brány. Hostia sa sústredili na bránenie nerozhodného výsledku. Košičania sa snažili o druhý gól, ktorého sa dočkali v 73. minúte. Prihrávku Pačindu v 73. minúte zúročil Novák na tvrdú a presnú strelu – 2:1.

V eufórii hrajúci domáci zakrátko pridali aj tretí gól. Na priamy kop Pačindu ideálne vyskočil Bašista a v 78. minúte upravil na 3:1. Hostí inkasované góly zaskočili a proti organizovane hrajúcim Košičanom sa nevedeli presadiť. V 84. minúte využil Novák ďalšiu medzeru v obrane Ružomberčanov a proti Kováčovi nezaváhal – 4:1. V 90. minúte ešte Novák mohol dokonať hetrik, no trafil len ľavú žrď.

Hlasy trénerov:

Radoslav Látal, tréner Košíc: „Do zápasu sme nevstúpili dobre. Celý prvý polčas nebol z našej strany dobrý. Vedeli sme, že môže rozhodnúť jedna situácia. Po inkasovanom góle sme sa zdvihli. Pomohlo nám, že sme rýchlo vyrovnali na 1:1. Postup je pre nás veľký úspech a sme zaň veľmi radi.“

Jozef Chovanec, tréner Ružomberka: „V prvom rade gratulujem Košiciam k postupu. V prvom polčase bol náš výkon na dobrej úrovni. V druhom sme sa po inkasovanom góle dostali do problémov. Mali sme ešte náznaky brejkov, ale po ďalších góloch sme sa už položili.“

MFK Košice – MFK Ružomberok 4:1 (0:0)

Góly: 57. Diaby, 73. a 84. Novák, 78. Bašista – 55. Lovás, Rozhodoval: Vlk ŽK: 78. Pačinda (Košice), 2080 divákov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM