Barbara Dallosová Správy

Košice idú kraľovať Európe aj v športe: Otvárací ceremoniál, podrobný program

Košice sa stali vôbec prvým mestom na Slovensku pýšiacim sa titulom Európskeho mesta športu. Otvárací ceremoniál láka bohatým programom, pozrite si ho vopred!

Ilustračný obrázok k článku Košice idú kraľovať Európe aj v športe: Otvárací ceremoniál, podrobný program
Zdroj: TASR

Prvou sekundou Nového roka sa Košice stali Európskym mestom športu 2016. Hlavnou ambíciou úspešného naplnenia titulu je rozhýbať Košičanov všetkých vekových kategórií a priviesť ich k športu, ako účinnej podpore zdravého životného štýlu. Mesto Košice chce rozvíjať tradičné podujatia, spoluprácu s organizátormi nových športových podujatí, ako aj investície do športovísk.

O titul Európske hlavné mesto športu sa môžu uchádzať iba mestá, ktoré sú hlavnými mestami krajín, alebo majú minimálne 500 tisíc obyvateľov. Mestá, ktoré majú menej ako 500 tisíc obyvateľov, respektíve nie sú hlavným mestom, sa môžu uchádzať o titul Európske mesto športu. Košice sa vďaka úspešnej kandidatúre stali prvým mestom na Slovensku, kterému bol tento prestížny titul udelený.

„Metropola východu už je mestom športu, ale ziskom prestížneho titulu Európske mesto športu 2016 chce ukázať Európe celoročne športujúcich Košičanov, pritiahnuť k športu, športovaniu a zdravému životnému štýlu čo najviac detí, mladých rodín a seniorov,“ povedal primátor Richard Raši.

Otvárací ceremoniál Európskeho mesta športu 2016 – 06. januára 2016, Immaculata – Hlavná ulica, Košice

  • 10.00 – 14.00 REGISTRÁCIA na Košický trojkráľový beh
  • 15.00 – Košický trojkráľový beh – ŠTART (SENIORI Štart – 14.15)
  • 16.40 – NH6 – Noro & Heňo
  • 17.00 – OHŇOVÁ SHOW
  • 17.20 – SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE
  • 17.25 – LUKÁŠ ADAMEC & BAND
  • 17.45 – SÚŤAŽE S PARTNERMI EMŠ KOŠICE 2016 (zapoj sa a vyhraj)
  • 18.10 – QUEENIE.CZ
  • 19.00 – ROZSVIETENIE LOGA EMŠ & VEĽKOLEPÝ OHŇOSTROJ

5. a 6. januára d 12:00 – 18:00 hod – Pred Urbanovou vežou a Dómom svätej Alžbety sa objaví unikátny snowbordový park Birton Riglet Park pre najmenších. Deťom od 2 do 6 rokov sa budú venovat skúsení inštruktori.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM