František Varga Hokej

Košice majú mečbal

Hokejisti HC Košice zvládli štvrtý finálový duel play-off Slovnaft extraligy 2009/2010...

Hokejisti HC Košice zvládli štvrtý finálový duel play-off Slovnaft extraligy 2009/2010, keď v pondelok v domácom prostredí v Steel Aréne vyhrali nad tímom HC Slovan Bratislava 3:2 a už v najbližšom stretnutí série budú môcť získať majstrovský titul. Na zápasy totiž vedú už 3:1. SKóre duelu otvorili rovnako ako v nedeľu hostia z Bratislavy zásluhou Stanislava Hudeca, ale Peter Mikuš ešte v úvodnom dejstve vyrovnal. V druhej časti poslal Slovan do vedenia Andrej Nedorost, no v tretej sa dvakrát do streleckej listiny zapísal kapitán domácich Peter Bartoš a rozhodol. Piaty finálový duel sa uskutoční v bratislavskej Samsung Aréne v stredu 21. apríla o 17.00 h.

HC Košice – Slovan Bratislava 3:2 (1:1, 0:1, 2:0) – stav série 3:1 Góly: 14. P. Mikuš (Andrašovský, Vorel), 42. P. Bartoš (S. Gron, P. Mikuš), 46. P. Bartoš (S. Gron) – 4. S. Hudec (Lipiansky), 27. A. Nedorost (Richard, Huna, Róber Huna). Vylúčení: 10:9 na 2 min, navyše: Demel a Róbert Huna po 10 min za nešp. správanie, Vaic (všetci Slovan) 10 min za filmovanie, presilovky: 0:0, oslabenie: 0:0, rozhodovali: J. Konc, J. Višňovský – M. Novák, Stano, 8347 divákov

Už v úvode druhej minúty sa po chybe košickej obrany dostal k puku Lipiansky, ale sám pred Hudáčkom nedokázal skórovať. Vzápätí na košickom gólmanovi stroskotali aj Richard a Róbert Hunovci. Slovan sa ujal vedenia v 4. min. Lipiansky vyhral vhadzovanie v útočnom pásme a obranca S. Hudec prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste – 0:1. Ako prví si presilovku v pondelkovom zápase zahrali hosťujúci hráči Slovana, ale využiť ju nedokázali. V 14. min sa zaplnené tribúny košickej Steel Arény dočkali vyrovnania, keď Andrašovský dostal puk do útočnej tretiny Košíc, prihral P. Mikušovi a na jeho delovku nemal Rybár nárok – 1:1. V 16. min mohol v hre štyroch proti štyrom skórovať opäť S. Hudec, ale netafil prázdnu košickú bránku. V úvode druhej časti sa striedali útoky na oboch stranách, no viac práce mal hosťujúci brankár Rybár, ktorý čelil viacerým nebezpečným pokusom Košičanov. V 27. min sa odhodlal k elegantnému útočnému sólu A. Nedorost, obišiel trojicu brániacich hráčov Košíc, položil si na ľad aj gólmana J. Hudáčka a poslal Slovan do jednogólového vedenia. Tesne pred polovicou zápasu mali domáci výhodu 30-sekundovej presilovky o dvoch korčuliarov, ale Rybára vážnejšie neohrozili a gól nedokázali streliť ani v pokračujúcej presilovke o jedného hráča. Vo vlastnom oslabení sa v 32. min Dravecký predral až pred Rybára, ale tiesnený presne nezakončil. Vzápätí na druhej strane J. Hudáček zachránil pred dobiedzajúcim Richardom Hunom. Ešte pred druhou sirénou zasahoval košický gólman pred nebezpečným tečom Hujsu, na druhej strane v oslabení pohrozil Húževka. Košičania vstúpili do tretieho dejstva presilovkou, ale gólu sa dočkali až po jej skončení. Grona ešte obrana hostí odstavila od puku, ten sa však dostal ku kapitánovi oceliarov P. Bartošovi, ktorý na radosť vypredanej arény zblízka vyrovnal – 2:2. V 46. min rozjasal domácich fanúšikov opäť P. Bartoš, ktorého poslal do úniku S. Gron. Košického kapitána fauloval Sersen, no Bartoš dokončil akciu a pri avizvanom treste pre obrancu Slovana zavesil – 3:2. „Belasí“ potom pripravili domácim ťažké chvíle. V presilovej hre mali gól na hokejke Hujsa, Kuľha aj Lažo, ale J. Hudáček v košickej bránke doslova čaroval. V 52. min ohrozil Rybára pri vlastnom oslabení Andrašovský, na opačnej strane nebezpečne vystrelil Lažo. V 60. min mohol v úniku potvrdiť košický triumf Jenčík, ale nedal. Brankár hostí Rybár síce na posledných 15 sekúnd opustil svoju bránku, ale hosťom sa už vyrovnať nepodarilo.

Košice majú mečbal
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM