Webnoviny - Rôzne

KOŠICE: Napriek dažďom sa zosuvy pôdy neobjavili

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/Marián Angelovič KOŠICE 28. júla (WEBNOVINY) – Napriek vytrvalému dažďu sa v košických mestských častiach Vyšné Opátske a Krásna nad Hornádom neobjavili nové masívne zosuvy pôdy. Ako uviedla Katarína Jantošovičová z košického magistrátu, v oboch prebiehajú sanačné práce na ochranu majetku obyvateľov – odstraňuje sa zosunutá zemina, aby nepoškodila nehnuteľný majetok obyvateľov a inžinierske siete. Doložila, že pre dážď museli dočasne pozastaviť sanačné práce v lokalite Slivník v mestskej časti Dargovských hrdinov. Mimoriadna situácia na území mesta Košice pre zosuvov pôdy ostáva zatiaľ v platnosti.

Podľa Jantošovičovej sú vodné toky schopné prijať a odvádzať vodu po daždi. Nevznikajú ani problémy s tzv. vnútornými vodami – ulice, polia, drobné vodné toky ako aj kanalizácia sú schopné spadnuté množstvo vody prijať a odviesť do recipientov.

V meste Košice pretrváva vyhlásený druhý stupeň povodňovej aktivity a pracovníci vykonávajú hliadkovú činnosť. Jantošovičová uviedla, že počas predchádzajúcich dní v meste robili protipovodňové opatrenia – prečistili zberné rigoly, kanálové vpusty ako aj drobné vodné toky, čo má priaznivý vplyv na prípadné povodňové hrozby.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM