František Varga Hokej

Košice opäť podľahli Slovanu

Košice začali opatrnejšie a takmer sa im to vypomstilo. V 5. min obišiel Lipiansky všetko, čo mu stálo v ceste, položil si aj brankára Lašáka, ale netrafil odkrytú bránku.

Košice začali opatrnejšie a takmer sa im to vypomstilo. V 5. min obišiel Lipiansky všetko, čo mu stálo v ceste, položil si aj brankára Lašáka, ale netrafil odkrytú bránku. Domáci sa dočkali v 7. min, keď Kuľha našiel ideálne pri presilovke nepokrytého Demela a ten už nemal problém poslať puk do prázdnej bránky – 1:0. Hostia potom ožili, Gron pred Konrádom ešte nedokázal tečovať ideálnu prihrávku od Šachla. V 11. min sa ideálne medzi kruhmi uvoľnil Dravecký a zápästím pod hornú žŕdku vyrovnal. V závere prvej dvadsaťminútovky mohol poslať Košice do vedenia vo vlastnom oslabení pri sóle Bartoš, ale neuspel. Slovanu vyšiel úvod druhej tretiny. Košická obrana mala pri hre štyroch proti štyrom veľké problémy a nedokázala vyhodiť poskakujúci puk spred bránky, kde sa najlepšie zorientoval Sersen a druhýkrát poslal svoj tím do vedenia. Domáci potom pokračovali v aktivite, nevyužili ani krátku presilovku o dvoch hráčov. Slovan hral ofenzívnejšie, vypracoval si aj ďalšie šance. V 27. min opäť nedokázali Košičania vyhodiť puk z obranného pásma a Lažo ho napokon pomedzi Lašákove betóny poslal puk tretíkrát do siete. Slovanisti hrali fyzickejšie, viac do tela, vychádzali im aj kombinácie, vďaka čomu si vypracovali viac šancí. Košiciam pomohol gól z 35. min, keď Vorel zachytil pokus o vyhodenie na útočnej modrej a tvrdou strelou nad lapačku znížil na 2:3.

Slovan Bratislava – HC Košice 4:3 (1:1, 2:1, 1:1) Góly: 7. Demel (Kuľha), 21. Sersen (Richard Huna, Róbert Huna), 27. Lažo (A. Nedorost, Tulupov), 52. Demel (Kuľha) – 11. Dravecký (Juraj Faith, J. Tabaček), 35. Vorel, 55. Juraj Faith (Vorel) Vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc – M. Novák, Stano, 3380 divákov Košice sa v tretej tretine snažili o vyrovnanie, domáca obrana ich však do vyloženej šance nepúšťala. V 50. min sa dostal pri oslabení do úniku Rudolf Huna, brankár Konrád mu však včas vypichol puk. Pohodu na domáce hokejky mohla vrátiť dvojica Kuľha, Vaic, ale svoju akciu prekombinovala. Hostia nedokázali puk poriadne rozohrať a Demel v 52. min z náprahu z pravého kruhu prestrelil Lašáka – 4:2. V 53. min vytiahol efektný semafor po Draveckého presilovkovej strele Konrád, ktorý sa vyznamenal aj pri následnej šanci Šachla. V závere polminútovej presilovky Košíc o dvoch hráčov poskakoval puk v bránkovisku Slovana, kde najlepšie sa zorientoval Faith a už po naskočení Vargu znížil na rozdiel gólu. Košiciam sa už vyrovnať nepodarilo ani pri power-play, keď im hlavný rozhodca Daniel Konc neuznal presný zásah z hokejky Faitha, a neprerušili domácu víťaznú šnúru Slovana, ktorý doma v tejto sezóne ešte neprehral.

Róbert Pukalovič (asistent trénera Slovana): „Diváci videli kvalitné stretnutie so vzruchom pred oboma bránkami. Mali sme niekoľko možností odskočiť súperovi na viac ako dva góly, Košice sa potom vždy dotiahli. Nevyvarovali sme sa niekoľkých hrubých chyb v okolí našej bránky, čo súper dokázal využiť.“ Rostislav Čada (tréner Košic): „Určite sme odohrali dobré stretnutie. O body nás pripravili dva rýchle góly v druhej tretine, keď sme nedohrali štandardné situácie piatich proti piatich. Nemôžeme byť spokojní ani s koncovkou, kde sme mali dostatok príležitosti na skórovanie.“

zdroj : TASR, Hokejportal

Košice opäť podľahli Slovanu
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM