Správy

Košice ponúkajú Prešovu ubytovanie pre rodiny zasiahnuté výbuchom

Ľuďom zasiahnutým tragédiou pomáha aj verejnosť. Na mieste sa pre prípad potreby nachádza aj tím MUSAR na vyhľadávanie osôb zo závalov.

Ilustračný obrázok k článku Košice ponúkajú Prešovu ubytovanie pre rodiny zasiahnuté výbuchom
35
Galéria
Zdroj: Ľubomír Hudačko

Pomoc v podobe ubytovania v Košiciach pre rodiny a ľudí, ktorých zasiahol výbuch plynu v prešovskej bytovke, ponúkol košický primátor Jaroslav Polaček prešovskej primátorke Andrei Turčanovej. Informoval o tom na sociálnej sieti.

Pozostalým vyjadril úprimnú sústrasť. „Na znak spolupatričnosti sme si obete tohto nešťastia uctili na vianočných trhoch na Hlavnej minútou ticha. Symbolicky zhasla aj výzdoba na vianočnom stromčeku. Opäť sa rozsvieti až zajtra ráno,“ napísal Polaček.

Ľuďom zasiahnutým tragédiou pomáha aj verejnosť. Podľa prešovskej primátorky je už materiálnej pomoci dostatok. Mesto zverejnilo číslo transparentného účtu, na ktoré môžu ľudia prispieť. Číslo je SK90 7500 000­0 0040 0859 1­229. K platbe treba uviesť variabilný symbol 6122019.

Hasiči pokračujú v hasiacich prácach po výbuchu plynu v jednej z prešovských bytoviek pomocou výškovej techniky. Na miesto už dorazil aj premiér Peter Pellegrini. Jeho brífing sa očakáva okolo 18.30 h po tom, ako sa zúčastní na zasadnutí krízového štábu.

Výbuch plynu v prešovskej bytovke si doteraz vyžiadal päť obetí a viac ako 40 zranených. Plyn mal vybuchnúť v jednom z bytov v 12-podlažnej bytovke pred 12.15 h. Prešovská primátorka vyhlásila od 12.35 h na území mesta mimoriadnu situáciu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM