Michal Lendel Správy

Košice privítajú Nový rok ako sa patrí: Zlatým klincom osláv bude pyromuzikálny ohňostroj!

Máte už predstavu, kde sa zabavíte na Silvestra? Jednou z možností je stráviť vítanie Nového roka na košickej Hlavnej, ktorá bude patriť hudobno-tanečnej šou. Návštevníci osláv sa môžu tešiť na zlatý klinec programu v podobe pyromuzikálneho ohňostroja! Pozrite si, čo nás v tento večer ešte čaká...

Ilustračný obrázok k článku Košice privítajú Nový rok ako sa patrí: Zlatým klincom osláv bude pyromuzikálny ohňostroj!
Zdroj: Webnoviny.sk

Mesto, ako po ostatné roky tak aj tento Silvester, pripravuje na Hlavnej ulici vítanie Nového roka. Silvestrovať sa začne o 20:00 hodine v centre mesta pri Immaculate.

Silvester s ohňostrojom!

Večer bude patriť hudobno-tanečnej šou, v ktorej budú účinkovať speváčka Michaella, skupina Drišľak a Polemic, tanečníci z D.S. Studio a nebude chýbať ani DJ, ktorý roztancuje Hlavnú ulicu. Samozrejme sa návštevníci osláv vítania Nového roka môžu tešiť na zlatý klinec programu v podobe pyromuzikálneho ohňostroja, ktorý má trvať cca 4 minúty.

Silvestrovský ohňostroj je súčasťou objednaného programu od agentúry, ktorá má na starosti aj vystúpenia všetkých umelcov v rámci podujatia. „Zabezpečenie celého Silvestrovského programu vrátane ohňostroja je do 10 000 eur. Program platí mesto Košice zo svojho rozpočtu,“ uviedla hovorkyňa mesta Košice Martina Urik Viktorínová.

Nezabudlo sa ani na najmenších

V minulom roku mesto po dlhšom čase obnovilo okrem Silvestra pre dospelých aj detský Silvester v doobedňajších hodinách v Historickej radnici. Pre veľký záujem sa bude pokračovať v tejto milej slávnosti pre najmenších, ktorí nevydržia do polnoci hore. Program bude plný rozprávkových postavičiek a skvelých umelcov vrátane bábkohercov a detských zabávačov.

Bezpečnosť na oslavách

V rámci osláv Silvestra budú v uliciach posilnené hliadky mestskej polície v centre mesta . Týka sa to najmä silvestrovského večera na Hlavnej ulici. Kvôli bezpečnosti odporúča mesto, aby si návštevníci nechali domácky vyrobenú pyrotechniku doma a neprinášať ju do davu na Hlavnej ulici, aby zbytočne nedošlo k nepríjemným úrazom.

„Na mieste bude zabezpečená zdravotná pomoc (pristavená sanitka s posádkou) a zdravotná hliadka sa bude pohybovať aj medzi návštevníkmi podujatia v centre, pre prípad ošetrenia menších zranení a nevoľností počas podujatia,“ povedala Viktorínová. Keďže bude súčasťou programu aj ohňostroj, bude na mieste aj požiarna hliadka a o konaní podujatia je každoročne upovedomený aj príslušný hasičský zbor.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM