Samospráva

Košice rozširujú kapacity materských škôl: V TEJTO mestskej časti vyrastie úplne nová škôlka

V Košiciach by sa mohlo v prvej polovici budúceho roka začať s výstavbou novej škôlky pre 111 detí.

Ilustračný obrázok k článku Košice rozširujú kapacity materských škôl: V TEJTO mestskej časti vyrastie úplne nová škôlka
Zdroj: pixabay.com

A to v mestskej časti Pereš. „Už v najbližšej dobe bude vydané územné rozhodnutie, po ktorom začne mesto s prípravou žiadosti o stavebné povolenie. Po jeho získaní sa vyhlási verejné obstarávanie,“ informoval košický magistrát na svojom webe s tým, že cieľom je privítať prvých škôlkarov od začiatku školského roka 2025/2026.

Už v školskom roku 2023/2024 pribudnú dve nové triedy pre 44 detí v MŠ Oštepová, kde je koncom augusta naplánovaná kolaudácia.

„V súčasnosti je tam hotových vyše 90 percent prác, v týchto dňoch sa tam finalizujú terénne úpravy, vnútorné komunikácie a chodníky. Škôlka získa aj úplne nové priestory pre kuchyňu, keďže sa počet stravníkov zvýši o polovicu na 150. Celkové náklady na rozšírenie tried a ďalšie investície do zateplenia stien, výstavby novej kuchyne, kúpy nových gastrozariadení, skrášlenia školského dvora a obnovy detského ihriska dosiahnu 1,7 milióna eur a sú financovaná najmä z eurofondov,“ priblížil magistrát.

O osem škôlkarov navyše by v novom školskom roku malo navštevovať aj MŠ Palárikova. V júli sa tam začalo s rozširovaním jej kapacít za 40 000 eur.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM