Lucia Lauková Správy

Košice s vynovenou turistickou aplikáciou: Funguje aj bez mobilného signálu

Vynovená verzia mobilnej aplikácie ponúka viaceré zlepšenia. Mimo signálu si môžete napríklad naplánovať cyklovýlet.

Ilustračný obrázok k článku Košice s vynovenou turistickou aplikáciou: Funguje aj bez mobilného signálu
Zdroj: TASR

Organizácia Košice Región Turizmus vynovila aplikáciu pre smartfóny. Okrem nového používateľského rozhrania si môžu záujemcovia prezerať v offline režime mimo mobilného signálu mapy, vytvoriť zoznam obľúbených miest, ako aj naplánovať cyklovýlet.

Turistické body

„V aplikácii nájde návštevník kraja viac ako 270 turistických bodov záujmu. V hlavnej ponuke sú kategorizované do štyroch skupín – Čo vidieť, teda lokality, miesta a napríklad múzeá, Čo robiť, to sú aktivity, Kde jesť a piť, tam sú reštauračné zariadenia a Kde spať, to sú ubytovacie zariadenia,“ uviedol Viktor Wurm z organizácie Košice Región Turizmus.

Tipy na cyklovýlety

Aplikácia je dostupná pre platformy Android a iOS v troch jazykových mutáciách. „Okrem slovenského jazyka je k dispozícii ešte aj angličtina a maďarčina. Novou funkciou sú cyklotrasy. Je ich celkovo desať a aplikácia tak ponúka námety alebo tipy na zaujímavé cyklovýlety, pri ktorých môže cestovateľ spoznávať Košický kraj zo sedla bicykla. Napríklad je to Tokajská cyklotrasa, Spišský hrad a jeho okolie, Vihorlat – Morské oko alebo Košice – Nižná Myšľa – Skároš. Cyklovýlety sú spracované do praktickej a prehľadnej podoby – mapa, odhadované trvanie a prejdená vzdialenosť, klasifikácia trasy podľa náročnosti a povrch po ktorom vedie,“ priblížil Wurm.

Údaje o trase

Nechýbajú podľa jeho slov ani popisy jednotlivých navrhovaných zastavení na trase s presnými GPS súradnicami. V spodnej časti užívateľ nájde graf prevýšenia trasy, ako aj ďalšie číselné údaje, napríklad najvyšší a najnižší bod, stúpanie či klesanie.

„Rovnako sú cyklovýlety doplnené o komplexné informácie, čiže používateľ vidí informačné centrá na trase, atrakcie, ale aj servisy bicyklov, reštaurácie, ubytovanie a, samozrejme, aj kontaktné informácie na všetky tieto miesta,“ doplnil Wurm.

Užitočné informácie

Používateľ si tiež môže vyfiltrovať obsah podľa špecifických preferencií. „Ak ho napríklad zaujímajú iba hrady a kostoly, alebo len príroda,“ vysvetlil Wurm s tým, že každá lokalita má tlačidlo, ktoré prepína do navigácie, čiže aplikácia nenúti sťahovať si nejaké ďalšie nadstavby.

„V Košickom kraji sa nachádza približne 120 stĺpikov s QR kódmi. Práve cez aplikáciu Košice región sa dajú tieto QR načítať a návštevník tak získava informácie o konkrétnom mieste, pri ktorom sa stĺpik s QR kódom nachádza,“ dodal Wurm.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM