Adam Stečák Hokej Šport

Košice sa potrápili na domácom ľade s Trenčínom, FOTO

V 40. kole privítali Košice na domácom ľade mužstvo Trenčína. Hral sa vyrovnaný hokej z oboch strán.

Ilustračný obrázok k článku Košice sa potrápili na domácom ľade s Trenčínom, FOTO
21
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Hokejisti HC Košice zvíťazili v zápase 40. kola Tipsport ligy nad HK Dukla Trenčín 3:2. Pre „oceliarov“ to bol už 16. zápas v sérii s minimálne jedným získaným bodom. V tabuľke sú naďalej na 1. mieste pred Banskou Bystricou.

HC Košice – HK Dukla Trenčín 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)

Góly: 21. Haščák (Skokan, Květoň), 25. Rapáč (Bortňák, Jokeľ), 55. Suja (Koch, Pavlin) – 14. Kajínek (Lapšanský), 51. Sojčík (Lapšanský, Valach). Rozhodovali: Müllner, Baluška – Šoltés, J. Konc ml., vylúčení: 2:4 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 4820 divákov.

Zostavy:
HC Košice: Košarišťan – Slovák, Růžička, Pavlin, Koch, Čížek, Repe, Zeleňák – Květoň, Skokan, Haščák – Belluš, Chovan, Klhufek – Rapáč, Bortňák, Suja – Milý, Eliaš, Jokeľ
HK Dukla Trenčín: Valent – Stacha, Kajínek, McCormack, Sládok, Bokroš, Starosta, Rajnoha – Bartovič, Švec, Lapšanský – Alderson, Bezúch, Mikyska – Valach, Sojčík, Hecl – Ferényi, Balán, Džugan

Čestné buly zápasu hodili bývalé skokanky do diaľky Danka a Janka Velďákové, ktoré v septembri 2019 ukončili svoje kariéry. Úvod zápasu poznačilo viacero vylúčených na oboch stranách, ale skóre sa nezmenilo. V 7. minúte mohol Haščák poslať domácich do vedenia, ale Valent jeho sľubnú šancu zmaril. V 14. minúte obranca hostí Kajínek nahodil puk na košického brankára, ktorý nemal ideálny výhľad a Dukla viedla 1:0. Druhý gól „vojakov“ mohol v 18. minúte pridať Džugan, ale Košarišťana neprekonal.

Košičania vstúpili do druhej tretiny ofenzívne nabudení a ich snahu otočiť skóre podporil Haščák, ktorý už po 40 sekundách elegantne zakončil rýchlu kombináciu – 1:1. Aj v ďalších minútach druhej časti sa hralo viac pred bránkou Valenta. V 25. minúte hostia nedostali puk spred bránkoviska a Rapáč pohotovou strelou upravil na 2:1. Ďalší gól domácich mohol pridať Květoň, jeho pokus zblízka však Valent kryl a trenčianskeho brankára krátko na to neprekonal ani Koch.

Trenčania sa v tretej tretine snažili o vyrovnanie, sľubnú príležitosť mal v 47. minúte Alderson, ale Košarišťan sa stihol presunúť. Hosťom to vyšlo v 51. minúte, keď sa v presilovke usadili v pásme a v závere početnej výhody Sojčík upravil na 2:2. O tri minúty sa Košičania usadili pred Valentom, ktorý kapituloval po strele Suju – 3:2. Hostia sa v závere nedostali k súvislejšiemu tlaku, Košičania si tesný náskok postrážili aktívnou defenzívou. Nič na tom nezmenila ani krátka hra hostí bez brankára.

Hlasy trénerov

Peter Draisaitl, tréner HC Košice: „Sme chopní hrať famózny hokej, ale zároveň máme v zápasoch aj zlé fázy. Chcelo by to lepšiu konzistenciu výkonov počas celých 60 minút. Za dnešný výkon, ale aj za výkony v predošlých štyroch zápasoch, chcem pochváliť našu tretiu formáciu Rapáč – Bortňák – Suja. Nie náhodou a nie omylom to boli znovu oni, ktorí dnes rozhodli."

Ján Pardavý, tréner HK Dukla Trenčín: „Bol to obojstranne zaujímavý zápas, ktorý bol otvorený až do konca. Myslím si, že za výkon v prvej a tretej tretine sme si aspoň jeden bod zaslúžili. Viem však, že na keby sa nehrá. Boli sme vo vedení, no v druhej tretine sme boli pod tlakom a dostali sme z toho dva góly. V tretej časti sme síce vyrovnali, no potom sme, pre mňa nepochopiteľne, dali Košiciam priestor, aby nás ohrozovali. Z toho sme dostali rozhodujúci gól."

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

V OBRAZOCH: HC Košice-Dukla Trenčín
21
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM