Lenka Fedorová Rôzne

Rátajte s tým vopred, nastane to už o niekoľko dní: Časť Košíc sa na desiatky minút ponorí do tmy!

Košičania, zbystrite pozornosť. V časti nášho mesta zavládne tma, na akú nie sme bežne zvyknutí. Všetko nastane už o pár dní.

Ilustračný obrázok k článku Rátajte s tým vopred, nastane to už o niekoľko dní: Časť Košíc sa na desiatky minút ponorí do tmy!
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

„Mesto Košice sa zapojí do projektu Hodina Zeme. Od 20:30 hod. do 21:30 hod. sa vypne verejné osvetlenie na ulici Alejová, takisto sa vypne osvetlenie Dómu sv. Alžbety,“ informovali nás na Magistráte.

Myšlienkou projektu je aspoň na chvíľu vypnúť osvetlenie, ktoré je považované za veľký indikátor znečistenia Zeme. Do projektu sa môžete zapojiť aj vy tým, že zhasnete svetlá vo svojej domácnosti v čase od 20:30 do 21:30 hod.

Projekt Hodina Zeme je celosvetovým projektom, ktorého počiatok sa datuje od roku 2007. Každoročne sa do neho zapájajú tisícky miest a obcí. Inak tomu nebude ani tento rok. Do projektu sa zapojilo a jeho myšlienku podporilo aj mesto Košice.

Organizátorom Hodine Zeme je celosvetová ochranárska organizácia (WWF), ktorej poslaním je zastaviť ničenie prirodzeného prostredia a vybudovania budúcnosti, v ktorej budú môcť žiť ľudia v harmónii s prírodou. Od roku 2016 sa k organizácii pridalo aj WWF Slovensko.

Košice tak podporia celosvetovú ekologickú akciu Hodina Zeme. Cieľom projektu je upozorniť na existenciu problémov ako je globálne otepľovanie, klimatické zmeny či znečisťovanie našej planéty.

Projekt sa uskutoční už túto sobotu, 19. marca 2016, v čase od 20:30 hod. do 21:30 hod.

Zdroj: hodinazeme.sve­telnezneciste­nie.sk

Môže vás zaujímať:

Dominikánske námestie ožije veľkonočnými trhmi: Čo všetko nás tu čaká?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM