Lenka Fedorová Rôzne

Dominikánske námestie ožije veľkonočnými trhmi: Čo všetko nás tu čaká?

Každoročne sa veľkej obľube tešia trhy na Dominikánskom námestí. Inak tomu nebude ani tento rok. Mesto chystá parádnu akciu.

Ilustračný obrázok k článku Dominikánske námestie ožije veľkonočnými trhmi: Čo všetko nás tu čaká?
Zdroj: Dnes24.sk

Mestská časť Staré mesto chystá každoročnú veľmi obľúbenú akciu na Dominikánskom námestí. Na svoje si prídu nadšenci tradičných i netradičných veľkonočných ozdôb, výrobkov i dobrôt.

Mesto na nich očakáva účasť ľudových remeselníkov, ktorí sa budú prezentovať jednak svojou zručnosťou pri predvádzaní svojho remesla, ale taktiež hotovými výrobkami.

V ponuke tovarov by nemali chýbať typické veľkonočné dekorácie ako sú kraslice, rôzne ozdoby, korbáče, ale aj výrobky z prútia, dreva, tkané koberce, šperky. Milovníkov mliečnych dobrôt potešia aj lákavé mliečne výrobky a syry. Návštevníci sa budú môcť pokochať sledovaním rezbárov pri výrobe drevených plastik.

Tohto roku sa tieto trhy budú konať v dňoch 18.-19. marca Košičanom, ale aj ostatným návštevníkom trhov a bude opäť neoficiálnym zahájením trhovej sezóny na našom trhovisku. To oficiálne príde až po Veľkej Noci, keď trhovisko zaplnia predajcovia s prvými sadenicami kvetov a zeleniny.

„Ak počasie dovolí, Košičania sa môžu tešiť aj na košiarik s ovečkami. Zahájenie trhov o 9:30 hod. bude patriť staromestským škôlkarom a seniorom,“ uvádza sa na webe mestskej časti.

Môže vás zaujímať:

Urobte si plány na tento týždeň spolu s nami: Zaujímavé podujatia, ktoré môžete zažiť v Košiciach

Košická ZOO privítala ďalšie mláďatká: Dvojčatá si hneď obľúbite!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM