Lenka Fedorová Rôzne

Košická ZOO privítala ďalšie mláďatká: Dvojčatá si hneď obľúbite!

Zvieratkám v košickej ZOO sa darí veľmi dobre, svedčí o tom ďalší prírastok, z ktorého majú všetci obrovskú radosť. Zvieracia rodinka sa rozrástla rovno o dvojčatá.

Ilustračný obrázok k článku Košická ZOO privítala ďalšie mláďatká: Dvojčatá si hneď obľúbite!
Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno sme vás informovali o novom prírastku v košickej ZOO v tomto roku. Obľúbená ZOO sa teraz môže pochváliť ďalšími mláďatkami.

Samica antilopy nilgau priviedla na svet krásne dvojčatá. Hrdou mamičkou sa stala 12-ročná Nela, ktorá sa v košickej ZOO narodila v roku 2004. Nela odchovala už viacero mláďat, preto je z nej už skúsená samica. Hrdým otcom sa stal samec Bolek, ktorý prišiel do ZOO v roku 2011 z Krakova. Na svojej webovej stránke o tom informovala ZOO.

Tento druh je najväčším druhom ázijskej antilopy. Žije v krovinatých savanách a lesoch Indie. Samce sa od samíc výrazne odlišujú. Zatiaľ, čo sfarbenie samcov je sivomodré, u samíc ide o žltohnedé sfarbenie. Hlavu samcov zdobia krátke asi 20 centimetrové rohy zatočené mierne dopredu.

Ako informovala košická ZOO na svojej webovej stránke, mláďatká sú vitálne a mamička Nela sa o ne dobre stará. Košická ZOO sa venuje chovu antilop nilgau od roku 1990.

Môže vás zaujímať:

Teplomilné zvieratá v košickej zoo zazimovali: Medveďom sa však do spánku príliš nechce

Košická zoo so špeciálnym projektom: Takto chcú priblížiť ríšu zvierat nevidiacim

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM