Lenka Fedorová Kultúra

Urobte si plány na tento týždeň spolu s nami: Zaujímavé podujatia, ktoré môžete zažiť v Košiciach

Kvalitný oddych vždy príde vhod. A vyraziť si na zaujímavú akciu rozhodne patrí medzi super spôsob relaxu. Prinášame vám preto prehľad zaujímavých podujatí, ktoré vám odporúčame v Košiciach zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Urobte si plány na tento týždeň spolu s nami: Zaujímavé podujatia, ktoré môžete zažiť v Košiciach
Zdroj: TASR

PRACH V MEDZERÁCH

15. marca 2016, 19:30, Kunsthalle/Hala umenia

Na výstave sa predstavia neprehliadnuteľné autorky, prezentujúce silnú generáciu českého výtvarného umenia. Prezentácia Zdeny Kolečkovej a Michaely Thelenovej predstavuje retrospektívny pohľad umelkýň, ktoré spája fenomén tzv. ústeckého neokonceptuálneho okruhu.

KUBO

15. marca 2016 Utorok od 19:00, Spoločenské centrum Aula Košice

Príbeh múdreho, no pre niektorých hlúpeho dedinského chlapca Kuba, ktorý si žije svoj vlastný spokojný život, pokiaľ mu otec nerozvráti jeho vnútorný svet. Jeho matka pod tlakom svojho muža s tým súhlasí. Zvíťazí láska matky, alebo zdravý rozum?

GOOD ANGELS KOŠICE – MBK RUŽOMBEROK

15. marca 2016 o 18:00, Angels Aréna

Basketbalistky Good Angels Košice ešte v tejto sezóne v domácej súťaži neprehrali, no proti nim sa teraz postavia Ružomberčanky. Tie patrili niekedy medzi absolútnu špičku na Slovensku. A aj keď to už tak úplne nie je, v súčasnosti sa nachádzajú na tretej priečke, preto môžeme očakávať kvalitné športové predstavenie.

NA PERÓNE:CAUSA BONASUS

16. marca 2016 Streda od 19:00, Tabačka KULTURFABRIK

Inscenácia poníma o slovensko-maďarských vzťahoch, je zrkadlom krčmových rečí a stereotypného spôsobu správania sa mnohých Slovákov.

KATAPULT

17. marca 2016 o 19:00, Angels Aréna

Už bez Dědka Šindeláře a Tolju Kohouta, no s dvomi mladými muzikantmi – basgitaristom Andym Budkom a bubeníkom Ondřejom Timplom, odohrá Olda Říha koncert aj v Košiciach.

VIDIEK A PACORA TRIO

18. marca 2016 o 19:30, Kulturpark

Koncert dvoch známych kapiel, a to Vidiek a Pacora Trio, ktoré odohrajú mnoho hitov, rôzne štýly, džez a folklór s prvkami vážnej hudby.

MARTA GUŚNIOWSKA: O BRAČEKOCH, SESTRIČKÁCH SVÄTÉHO FRANTIŠKA

18. marca 2016 o 19:00, Bábkové divadlo v Košiciach

Zažite bábkovú hru mladej poľskej autorky Marty Guśniowskej je napísaná pre hercov a bábky. Autorka hru napísala s pocitom, že všetky deti by mali vedieť že svätý František, žijúci v dávnych časoch, miloval celý svet stvorený Bohom, a najmä jeho najmenších obyvateľov – zvieratká.

VIDIEK A PACORA TRIO

18. marca 2016 o 19:30, Kasárne/Kulturpark

Koncert dvoch obľúbených skupín prinesie známe hity, rôzne štýly, džez a folklór s prvkami vážnej hudby. To všetko zažijete v jeden večer s umelcami, ktorí vedia publikum roztancovať i rozospievať.

FINDING CHARACTERS: MÓDNA PREHLIADKA

19. marca 2016 o 19:30, Kasárne/Kulturpark

Módna prehliadka bude debutom mladej generácie návrhárov zo skupiny We Love Very Simple. Prehliadka vytvára nové hranice spojenia umenia a módy.

SMEJKO A TANCULIENKA

20. marca 2016 o 10:00, Historická radnica (bývalé kino Slovan)

Čaká vás veselá pesničková fantázia s kúzlami a pesničkami ako Vlk a Kozliatka, Červená čiapočka či Budkáčik a Dubkáčik, Okrem rozprávkových pesničiek si prídu na svoje aj malí drobci s pesničkami Hej rup, do toho, Hádaj hádaj…, ako aj s novinkou Šmucko Knoflik.

Môže vás zaujímať:

Ste milovníkom francúzskej kultúry?: V Košiciach sa bude konať akcia práve pre vás!

Galéria v Košiciach s originálnou výstavou: Zameraná na ženy! FOTO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM