Webnoviny - Rôzne

Košice sú bez umeleckého riaditeľa EHMK

Peter Katina sa vzdal funkcie umeleckého riaditeľa tímu Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013. Vo funkcii bol takmer mesiac a pol.

(WEBNOVINY) – Pre agentúru SITA to dnes potvrdila hovorkyňa košického magistrátu Martina Viktorínová. Ako uviedol riaditeľ neziskovej organizácie Košice EHMK 2013 Ján Sudzina, Katina sa po zvážení svojich profesionálnych možností a skúseností rozhodol, že uvoľní post. Sudzina uviedol, že nový umelecký riaditeľ bude vymenovaný po transparentom výberovom konaní.

„Filozofia umeleckého smerovania projektu nie je závislá od osôb, ktoré túto funkciu zastávajú,“ tvrdí Sudzina. Zdôraznil, že zmena na pozícii umeleckého riaditeľa projektu nebude mať žiaden vplyv na smerovanie kultúrneho projektu za vyše sto miliónov eur a prácu projektového tímu.

„Odstúpenie Katinu vnímame ako jeho profesionálne zlyhanie, veríme však, že nijakým spôsobom neovplyvní prácu celého tímu. Funkciou umeleckého riaditeľa bude dočasne poverený Sudzina a ďalší umelecký riaditeľ bude do konca augusta menovaný na základe výberového konania,“ uviedla v tejto súvislosti viceprimátorka Košíc zodpovedná za projekt EHMK Renáta Lenártová. Dodala, že aj naďalej dôverujú Sudzinovým manažérskym schopnostiam vybrať si správnych ľudí do tímu. Podľa jej vyjadrenia pozícia umeleckého a výkonného riaditeľa bola oddelená v rámci novej organizačnej štruktúry. Štatutárom a riaditeľom neziskovej organizácie je Sudzina, ktorý je zodpovedný aj za štruktúru a personálne obsadenie tímu.

Agentúra SITA sa pokúsi osloviť aj Petra Katinu.

ODPORÚČAME: Novým umeleckým riaditeľom EHMK je Peter Katina Podľa Lazára celá príprava investícií EHMK bola diletantská Košický kraj dá na kultúru 10,5 milióna eur

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM