Lenka Fedorová Hokej

Košice suverénne zdolali Trenčín: Ohlasy trénerov, FOTO zo zápasu

Košickí hokejisti potvrdili svojím víťazstvom, že sa právom hrdia titulom úradujúceho majstra. Víťazný maratón podpísali štrnástym víťazstvom v rade.

Ilustračný obrázok k článku Košice suverénne zdolali Trenčín: Ohlasy trénerov, FOTO zo zápasu
Zdroj: TASR

Košickí oceliari aj v nedeľnajšom zápase ukázali súperom, kto je lídrom tabuľky. S plným nasadením začali zápas Košičania, keď v 2. minúte zaútočil na bránu súperov Češík. Ten však mieril privysoko. Košický tlak postupne opadol a v 10. minúte preveril Melichárek Halásza. Záver prvej tretiny patril Košiciam. Prienik Hrnku sa snažil zastaviť hákovaním Gašparovič, trestné strieľanie sa však nepodarilo premeniť.

Druhá tretina priniesla šancu pre trenčianskych hokejistov, šťastie však stálo pri Košičanoch, keď puk tesne obišiel žŕdku. Šancu otvoriť gólové skóre mali oceliari v 24. minúte počas presilovej hry o dvoch hráčov, avšak tú prerušilo vylúčenie Suju.

Trenčania sa napriek viacerým zraneniam snažili držať krok s oceliarmi. Diváci sa mohli tešiť gólovému divadlu až v poslednej tretine zápasu, keď Košičania konečne pritvrdili.

Varga strelou do horného rohu súperovej bránky otvoril skóre zápasu. Trenčania sa snažili o vyrovnanie, avšak obrana Košíc im to nedovolila. Minútu pred koncom riadneho hracieho času odkorčuľoval Chábera na striedačku.

Odvolanie brankára však dalo priestor Bartánusovi, ktorý druhým gólom potvrdil víťazstvo hostí. V poslednej sekunde počas presilovky trafil priestor medzi bránkovými betónmi Hrnka a zápas ukončil stavom 3:0.

HC KOŠICE – DUKLA TRENČÍN 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)

Ján Kobezda, tréner Trenčína: „V nohách sme mali ťažký zápas v Nitre, kde sme hrali na tri formácie. V druhej tretine sme mali šance, ale nepremenili sme ich. Následne to bol zápas o jednom góle. Súper ho dal po našej hlúpej chybe a už sme nenašli síl, aby sme gól strelili. Mali sme ešte nejaké náznaky, ale nejednalo sa o nič vážne. V závere sme nevyužili power-play a tie dva góly už prakticky nič neriešili.

Rostislav Čada, tréner Košíc:„Som presvedčený, že dnešný zápas bol veľmi podobný tomu, ktorý sme tu odohrali naposledy. Bol rýchly, agresívny s veľa fair-play súbojmi. Mali sme viac trpezlivosti a v rozhodujúcich okamihoch sme boli aj efektívnejší, čo sú dôvody, prečo si odvážame body.“

Najbližší zápas čaká Košičanov s HK 36 Skalica v košickej Steel Aréne už v piatok, 5. februára 2016.

Foto: ilustračné

FOTO priamo zo zápasu:HC Košice-Dukla Trenčín
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM