Veronika Hunyadiová Správy

Košice získali žolíka v COVID automate. Dosiahli métu v zaočkovanosti, FOTO, VIDEO

Ak by sa opäť spustil COVID automat, Košice by sa už nedostali do čiernej farby.

Zdroj: TASR/František Iván

Okres Košice (I – IV) dosiahol 65-percentnú zaočkovanosť vo vekovej kategórii nad 50 rokov. Znamená to zisk vytúženého prvého žolíka v COVID automate, ktorý je však aktuálne pozastavený.

Získ žolíka

Vyplýva to z údajov o percentách zaočkovanosti v jednotlivých okresoch uvedených na portáli korona.gov.sk. Podľa zverejnených údajov je v okrese Košice miera zaočkovanosti ľudí nad 50 rokov na úrovni 65,1 percenta.

Celková zaočkovanosť v okrese Košice je 48,4 percenta. Okres Košice-okolie si na zisk prvého žolíka ešte musí počkať, v kategórii osôb na 50 rokov sa v okrese dalo zaočkovať 62,63 percenta ľu­dí.

Dosiahnutie 65-percentnej zaočkovanosti znamená zisk jedného žolíka v covid automate, čo predstavuje zlepšenie a posun o jeden stupeň a jednu farbu. Daný okres sa tak už neocitne v čiernej farbe. Na východe dosiahli žolíka už skôr okresy Prešov a Sabinov.

Rady na vakcínu

Očkovacie kapacity v Košiciach posilnili v uplynulých týždňoch mesto aj Košický kraj. Cez týždeň podávali vakcínu zdravotníci na košickom magistráte aj vo vybraných mestských častiach a otvorené boli aj očkovacie kóje v nákupných centrách.

Cez víkend (18. – 19. 12.) svoje brány už tradične otvorilo aj Krajské veľkokapacitné očkovacie centrum na Ostrovského 1. Podávali sa prvé, druhé aj tretie dávky vakcín od Pfizeru a Moderny, a na výber bola aj jednodávková vakcína Janssen.

Ako to v očkovacom centre počas uplynulého víkendu vyzeralo, si pozrite vo videu a priloženej galérii.

OBRAZOM: Víkendové očkovanie v Košiciach
11
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM