František Varga Hokej

Košice zničili Poprad

Druhým semifinalistom sa stali Košičania..

HC Košice – HK ŠKP Poprad 8:1 (2:0, 6:1, 0:0) – konečný stav série 4:1 Góly: 13. Rudolf Huna (P. Bartoš), 15. Jenčík (Vorel, Dravecký), 24. S. Gron (Deyl), 28. Deyl (Vorel), 32. Húževka (Andrašovský, Šeda), 34. P. Bartoš (Rudolf Huna), 38. P. Bartoš (J. Tabaček, Rudolf Huna), 40. Jenčík (Vorel, Michal Grman) – 40. Rataj (Mašlonka, A. Lapšanský) Vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky 3:0, oslabenia 1:0, rozhodovali: D. Konc, Jonák – Smrek, Gajan, 7016 divákov

Do piateho štvrťfinálového stretnutia vstúpili Popradčania bez piatich hráčov, ktorí sa zranili na popradskom ľade – Krotáka, Fabiána, Kledrowtza, J. Faitha a P. Segľu. Košičanov mohol dostať do vedenia v 5. min Bartoš, ale trafil žŕdku. Pred Hudáčkom zase pohrozil hosťujúci Klouda, domáci brankár jeho pokus vyrazil. V 13. min vystrelil Huna a od hornej žŕdky sa puk odrazil do bránky – 1:0. V 15. min viedli domáci už rozdielom dvoch gólov, keď po prihrávke Vorla zakončoval do odkrytej bránky Jenčík – 2:0.

V druhej tretine prišiel šesťgólový uragán košického tímu. Poprad hral síce v jej úvode 98 sekundovú presilovku o dvoch hráčov, no napriek tomu sa v dvojnásobnom oslabení v 24. min dostal do nájazdu Gron a chladnokrvne zakončil – 3:0. V 28. min vystrelil Deyl, puk ešte zastavil popradský hráč, ale následná Deylova dorážka vyhnala Šimonoviča z bránky – 4:0. Ani striedajúci Klempa dlho čistý štít neudržal, v 32. min v presilovke Andrašovský ideálne prihral Húževkovi a ten pohotovo poslal puk do bránky – 5:0. S chuťou hrajúci Košičania sa v 34. min tešili po šiesty raz, keď Bartoš trafil nekompromisne pod hornú žŕdku – 6:0. Ten istý hráč potom potrestal vylúčenie Kramára, keď v 38. min tečoval Tabačekovu strelu od modrej – 7:0. Poprad bol zrelý na uterák, ale v 40. min pri presilovke zvyšoval Jenčík už na 8:0. Sedemnásť sekúnd pred druhou prestávkou inkasoval aj Hudáček z hokejky Rataja – 8:1.

V poslednej tretine sa zápas len dohrával, pribudli len vylúčenia. Stav sa už nezmenil a Košičania postúpili do semifinále play-off.

Košice zničili Poprad
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM