Webnoviny - Hokej

Košice zvíťazili aj v druhom zápase finále

Hokejisti HC Košice vedú po dvoch domácich zápasoch vo finálovej sérii Slovnaft extraligy nad Popradom 2:0.

Foto: SITA/Ivan Fleischer (WEBNOVINY) – Po stredajšom víťazstve 3:1 uspeli aj vo štvrtok, a to 3:0. Séria sa teraz sťahuje pod Tatry, kde sa bude hrať v nedeľu a pondelok 3. a 4. apríla. Oba súboje sa začnú o 18.00 h. Košičania majú po dvoch domácich úspechoch veľkú šancu stať sa prvým tímom v extraligovej histórii s majstrovským hetrikom.

Po bezgólových dvoch tretinách, v ktorých boli aktívnejší Popradčania, rozhodli domáci o svojom štvrtkovom víťazstve troma gólmi za 49 sekúnd na prelome 44. a 45. min.

Hokej – Slovnaft extraliga – finále – 2. zápas /hrá sa na 4 víťazstvá/ HC Košice – HK Poprad 3:0 (0:0, 0:0, 3:0) – stav série: 2:0 Góly: 44. Michel Miklík (Martin Frolík), 44. Zálešák (Dravecký, M. Šterbák), 45. J. Tabaček (Homer) Vylúčení: 6:8 na 2 min, navyše: 39. Rapáč (Poprad) na 10 min za nešp. správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Jonák – J. Tvrdoň, M. Valach, 7143 divákov.

Zostavy: Košice: J. Hudáček – Homer, J. Tabaček, Šeda, Grman, Deyl, M. Šterbák, Slimák – Vorel, Kristek, Michel Miklík – Bartoš, S. Gron, Fabuš – Pašek, Zálešák, Dravecký – Jenčík, Martin Frolík, M. Baláž

Poprad: Lipovský – J. Brejčák, R. Suchý, Jasečko, D. Brejčák, Kramár, Rogers – Kuľha, Lundberg, Škovira – Kroták, Kmiť, P. Svitana – Rapáč, Klouda, Wanvig – Paločko, Mlynarovič, Vandas

V porovnaní s prvým zápasom sa obraz hry na ľade nezmenil. Oba tímy vychádzali z pozornej defenzívy a snažili sa využiť chyby súpera. Najmä domáci vytrvalo čakali na svoju príležitosť, výborne bránili, ale chýbala im väčšia aktivita v ofenzíve a v úvodnej tretine si väčšie šance vypracovali hostia. V 3. min vyrazil Hudáček dorážku Kmiťa na žŕdku, v 6. min košický gólman zlikvidoval aj dobrý strelecký pokus Kuľhu. V 12. min sa do prečíslenia dvoch na jedného dostala dvojica Gron, Fabuš, ale prvý menovaný sa rozhodol pre neúspešnú strelu. Košičania v prvej tretine príliš Lipovského neohrozovali, naopak Popradčania sa snažili zakončovať z každej možnej príležitosti.

Obranné šachy na oboch stranách pokračovali aj naďalej, Košičania nedokázali výraznejšie ohroziť Lipovského ani počas presilovej hry. Oba tímy robili aj veľa technických chýb a na hráčoch bolo vidno aj patričnú nervozitu. Oceliari, vedomí si svojho náskoku, hrali pokojne a čakali na svoju šancu. V 29. min v čistej šanci neprestrelil Kristek popradského brankára. Následne pri presilovke sa nepresadil ani Fabuš. V 33. min sa ocitol pred Hudáčkom Wanvig, ale ani ten neuspel. Popradčania sa snažili a boli aj naďalej nebezpečnejší. Domáci už častejšie strieľali, ale doplácali na to, že nekorčuľovali, čím nahrávali šikovným hosťom. V 39. min si vypracovali ďalšiu šancu, ale Rapáč už nedokázal poriadne zakončiť. V dramatickej poslednej minúte II. tretiny najskôr Lipovský vyrazil Gronovu strelu a tesne pred sirénou nevyšiel Popradu rýchly brejk, keď Kroták príklepom netrafil bránku a pri pokuse zlomil aj hokejku.

Obom tímom sa nedarili presilovky, v ktorých sa nevedeli presadiť. Zápas zlomilo 49 sekúnd na prelome 44. a 45. min, keď domáci dali tri góly a rozhodli. Najskôr našiel Frolík na ľavom kruhu Miklíka, ktorý švihom z prvej vymietol horný roh popradskej bránky, potom Zálešák vypálil od modrej spoza Rogersa a Lipovský nestačil zareagovať, aby napokon domáce tribúny tretíkrát potešil úspešnou dorážkou do siete aj Jenčík. Košičania zrazu ožili, začali korčuľovať a vytvorili si aj ďalšie šance, v 45. min nepremenil Dravecký nariadené trestné strieľanie. Hra nabrala na dynamike, bola sa na čo pozerať. Z Košičanov spadla nervozita a aktivita bola na ich hokejkách. V závere sa už skóre nezmenilo.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM