Katarína Oravská Futbal

Košická nakladačka Podbrezovej: V priebehu polhodiny päť gólov!

V 31. kole Fortuna ligy si to rozdali MFK Košice a ŽP Šport Podbrezová. Hostia železiarom pekne naložili, keď v priebehu tridsiatich minút vyberal brankár z podbrezovskej siete loptu až päťkrát. Košický tréner neskrýval spokojnosť. Ten podbrezovský hovorí o dni otvorených dverí v ich defenzíve.

Ilustračný obrázok k článku Košická nakladačka Podbrezovej: V priebehu polhodiny päť gólov!
Zdroj: TASR

V úvodnej štvrťhodine sa obidve mužstvá oťukávali, keď monotónny obraz narušil Pačinda ideálnou prihrávkou na Diabyho, ktorý neprekonal Baláža. O minútu neskôr sa zastreľoval Haskič, ale gól dali Košičania v 17. minúte po tom, ako Pačinda z rohu poslal loptu na hlavu Huka a ten otvoril skóre duelu – 1:0.

Žlto-modrí pri chuti

Žlto-modrí boli pri chuti a z ďalšieho útoku Haskič preveril brankára hostí strelou približne z 25 metrov. V 31. minúte Haskič ideálnou prihrávkou po zemi našiel nabiehajúceho Diabyho a ten zoči-voči Balážovi nezaváhal – 2:0. Na rozdiel troch gólov zvýšil v 39. minúte po strele k ľavej žrdi Haskič. Dve minúty pred koncom prvého polčasu sa rútil na Baláža Viazanko, ale stav sa nezmenil. Po následnom priamom kope Baláž vyrazil loptu iba do pred ním stojaceho Djordjeviča, od ktorého putovala za jeho chrbát – 4:0.

Druhé dejstvo odštartovala gólová strela Pačindu, ktorý po priťuknutí Diabyho napriahol približne z dvadsiatich metrov k ľavej žrdi – 5:0. V 57. minúte zatlačili Košičania svojho súpera v jeho šestnástke, no strely Viazanka, Dimuna a následná hlavička Viazanka si cestu do siete nenašli.

Kontrolovali hru

Hostia z Podbrezovej si vyprodukovali tri šance, ktoré však mierili mimo bránu domácich. Košice kontrolovali priebeh hry, v 76. minúte vypálil spoza šestnástky Pačinda a Baláž s problémami vytlačil na rohový kop. Ešte v tej istej minúte napriahol približne z 30 metrov Viazanko, ktorého pokus letel iba vedľa ľavej žrde. O tri minúty neskôr sa uvoľnil v šestnástke hostí Gáll, ale trafil iba Baláža. Podbrezová si v zostávajúcom čase vypracovala štyri šance, no iba jedna z nich mierila medzi tri žrde z kopačky Nworaha v závere duelu.

Marek Fabuľa, tréner Košíc: „Po takomto výkone a skóre som veľmi spokojný. Teší ma, že chlapci pristúpili k zápasu maximálne profesionálne a veci, ktoré sme si povedali, dodržiavali do bodky. Prvý polčas bol v úvode nervóznejší, ale prvý gól nás upokojil. Potom sme robili to, čo sme si povedali. Myslím si, že sme potešili i košického diváka a verím, že ľudia sa v sobotu s nami prídu rozlúčiť.“

Deň otvorených dverí

Branislav Benko, tréner Podbrezovej: „Vedeli sme, že Košice hrajú momentálne dobrý futbal, rýchly, veď porazili Slovan i Trnavu. Chceli sme vydržať čo najdlhšie bez inkasovaného gólu, poprípade skórovať. Darilo sa nám to iba do 17. minúty, potom sme však v priebehu tridsiatich minút inkasovali päť gólov. Hodnotil by som to ako deň otvorených dverí v našej defenzíve a s výkričníkom, že je to jedna veľká tragédia.“

MFK Košice – ŽP Šport Podbrezová 5:0 (4:0)
Góly: 17. Huk, 31. Diaby, 39. Haskič, 44. Djordjevič, 48. Pačinda. Rozhodoval: Jaška, ŽK: Harvilko (Podbrezová), 1259 divákov.
Zostavy a striedania:
MFK Košice: Tofiloski – Tóth, Žebík, Huk, Djordjevič – Dimun (60. Jonec), Šinglár – Viazanko (82. Ndiaye), Pačinda, Haskič (70. Gáll) – Diaby
ŽP Šport Podbrezová: Baláž – Migaľa, Nosko, Kupčík, Greško (58. Harvilko) – Kochan, Hovančík – Andrič (46. Nworah), Podio, Gál-Andrezly (46. Pančík) – Škutka

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM