ELA Krimi

Košická polícia čelí ŠKANDÁLU: Palicou do hlavy a KONEČNÍKA, sexuálne násilie pri výsluchu?!

Vo veci policajného násilia, ku ktorému malo dôjsť v júni na košickej polícii, bolo začaté trestné stíhanie.

Ilustračný obrázok k článku Košická polícia čelí ŠKANDÁLU: Palicou do hlavy a KONEČNÍKA, sexuálne násilie pri výsluchu?!
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky , Pixabay.com

Pre TASR to potvrdil hovorca Ministerstva vnútra (MV) SR Matej Neumann. Na prípad upozornil Denník N. „Aktuálne sú vykonávané procesné úkony podľa Trestného poriadku. V záujme dosiahnutia účelu trestného stíhania nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie,“ uviedol Neumann.

Podľa Denník N policajti 11. júna na Námestí Maratónu mieru v Košiciach obmedzili na slobode jedného muža. K nezákonnej brutalite zo strany viacerých policajtov malo dôjsť pri jeho vypočúvaní na obvodnom oddelení Košice – Staré Mesto na Pribinovej ulici.

Muž mal utrpieť viaceré zranenia. Trestné stíhanie sa má týkať zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ublíženia na zdraví a zločinu sexuálneho násilia.

Zadržaného podľa informácií Denníka N údajne zbili a do konečníka mu strčili palicu s guľovým koncom. Redakciu na incident upozornil anonym.

„Nadriadený útvar zároveň bude konať v zmysle metodického usmernenia o dočasnom pozbavení výkonu služby – ‚ak bolo voči policajtovi vznesené obvinenie za úmyselný trestný čin, príslušný nadriadený predloží ministrovi návrh na dočasné pozbavenie výkonu služby‘,“ dodal hovorca rezortu.

Podľa jeho slov v rámci MV SR kontinuálne prebiehajú opatrenia preventívneho, kontrolného a represívneho charakteru s cieľom eliminácie protiprávneho konania zo strany policajtov, posilnenia ich odbornej a morálnej pripravenosti a zvládania záťažových situácií pri realizácií služobných zákrokov.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM