Lenka Fedorová Správy

Košická poslankyňa Kijevská o Vianociach: Rodina patrí k sebe

Vianoce už klopú na dvere. Ako ich zvykne tráviť sympatická košická poslankyňa Iveta Kijevská a čo nesmie chýbať na jej štedrovečernom stole?

Ilustračný obrázok k článku Košická poslankyňa Kijevská o Vianociach: Rodina patrí k sebe
Zdroj: TASR/Mesto Košice

Iveta Kijevská je poslankyňou košického mestského zastupiteľstva. Vianočné sviatky sú pre ňu sviatkami rodiny, pretože ako sama vraví, rodina patrí k sebe.

,,Štedrý večer patril každoročne našej rodine s deťmi a s našimi rodičmi. Nakoľko po našich rodičoch ostal štedrovečerný stôl už len prestretý, snažíme sa byť s deťmi a ich rozrastajúcimi sa rodinami – našimi drobcami podľa možnosti tam, kde žijú," prezradila Kijevská pre náš web.

Ak sa jej rodine nepodarí stretnúť na Slovensku, Vianoce trávi v zahraničí. To však nebráni tomu, aby si pri štedrovečernom stole dopriali tradičné slovenské jedlá, nechýbajú však ani zahraničné.

,,Samozrejme náš štredrovečerný stôl , kdekoľvek sme, je so všetkými tradičnými jedlami, dobrotami a špecialitkami slovenskej kuchyne a zároveň tradičnými jedlami danej krajiny, v ktorej sme. Nechýba krásna vianočná hudba a koledy," opisuje ďalej vianočné sviatky vo svojej rodine poslankyňa.

Ako sa hovorí, po dobrej večeri padne vhod trocha pohybu. Iveta Kijevská tak ostatné sviatočné dni rada trávi na lyžovačke alebo sa vyberie na prechádzku do prírody. Ak trávi Vianoce v krajine bez snehu, vychutnáva si príjemnú atmosféru modernej vianočnej výzdoby a voňavé trhy veľkomesta.

,,Je to jedno kde sme.Kdekoľvek. Hlavne, že sme s tými koho máme radi, a s kým chceme byť, a tak sa opäť tešíme na Vianoce v zasneženej krajine v kruhu celej rodiny. Prajem všetkým rodinám krásne požehnané Vianočné sviatky pokoja, spokojnosti a radosti," odkazuje na záver Kijevská.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM