Michal Lendel Kultúra

Košická pýcha v žiare reflektorov: Turisti ocenili jednu z dominánt mesta

Návštevníkom z celého sveta sa v metropole slovenského východu pozdáva najmä košická gotická katedrála. Na základe ich hodnotenia udelil známy cestovateľský portál pýche Košíc prestížny Certifikate of Excellence 2014.

Ilustračný obrázok k článku Košická pýcha v žiare reflektorov: Turisti ocenili jednu z dominánt mesta
Zdroj: TASR

Dómu sv. Alžbety sa dostalo vyznamenania od jedného z najväčších cestovateľských portálov tripadvisor, ktorý košickej architektonickej pýche udelil prestížny Certifikate of Excellence 2014. O jeho zisku rozhodli návštevníci z celého sveta, ktorí mohli pamiatke prideliť maximálne päť bodov. Košický dóm takto získal priemernú známku 4,5 bodu.

Jeden z návštevníkov košického domu o tejto pamiatke na spomenutom webe napísal, aby nikto nevynechal túto úžasnú katedrálu. „Je to krása, ktorá obsahuje obrovské množstvo úžasných detailov,“ dodáva návštevník.

Pred časom sa ocitli Košice aj v hľadáčiku jedného v najväčších vydavateľov turistických sprievodcov na svete. Fodor´s Travel nasmeroval pozornosť cestovateľov, ktorí radi objavujú nepoznané a neošúchané destinácie, práve na východ Slovenska, kde sa podľa nich nachádza jeden z neobjavených destinácií Európy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM