Futbal

Košická rozprávková jar bez inkasovaného gólu: Obranu MFK nepokorili ani Nitrania

Košičania zdolali na svojom ihrisku futbalistov z Nitry 1:0, o jediný presný zásah duelu sa v 58. minúte postaral Haskič. Východniari tak aj v tomto zápase dokázali odolať útočníkom súpera a na jar ťahajú úctyhodnú bilanciu bez inkasovaného gólu. Ten do košickej siete nepadol už 561 minút!

Ilustračný obrázok k článku Košická rozprávková jar bez inkasovaného gólu: Obranu MFK nepokorili ani Nitrania
Zdroj: TASR

Ako prvý sa o strelu pokúsil hosťujúci Böhm, no jeho pokus v 4. minúte spoza šestnástky letel nepresne. Domáci odpovedali o dve minúty rýchlou akciou, na ktorej konci bol Viazanko, ktorému však obrana Nitry nedovolila vystreliť. V 7. minúte nestrieľal presne ani Nitran Kutra a hlavička domáceho Korijkova po Pačindovom centri skončila v rukách brankára Nitry Putnockého.

Rozhodol jediný gól

Hostia pohrozili v 17. minúte akciou Clebera, Bašista ho však v poslednom momente stihol odzbrojiť. Hostia hrozili najmä z brejkov a jeden z nich zakončil Böhm tvrdou strelou tesne nad bránku. Najväčšiu šancu prvého polčasu mal Košičan Haskič. V 41. minúte bol na konci kombinačnej akcie, ktorú zakončil do bočnej siete.

Hneď v úvode druhého dejstva skúšal šťastie krížnou strelou z vnútra šestnástky Viazanko, no Putnocký jeho šancu zmaril efektným zákrokom. Hostí za pasívnejšiu hru v druhom dejstve potrestal v 58. Haskič. Domáci útočník sa individuálnou akciou dostal cez obrancov Nitry a zblízka prestrelil Putnockého – 1:0. Druhý gól domácich nepridal v 61. minúte Novák, ktorého tvrdú strelu Putnocký zneškodnil.

Na Košičanoch bola viditeľná snaha o druhý gól, v 70. minúte strieľal Diaby tesne vedľa bránky. Hostia sa dlho nevedeli dostať na dostrel košickej bránky, no v 80. minúte po rohovom kope Clebera nebol ďaleko od vyrovnania Kostelný. Jeho pokus však nemieril medzi tri žrde. V ďalšom priebehu zápasu si už nik z aktérov nevypracoval vážnejšiu šancu a tak domáci zvíťazili najtesnejším rozdielom.

Hlasy trénerov:

Radoslav Látal: „Do zápasu sme chceli vstúpiť aktívne a čo najskôr streliť gól. Prvý polčas nám však nevyšiel, nehrali sme v ňom dobre. Pred druhým dejstvom sme si povedali, že musíme hrať nátlakovo. Nitra bola ťažkým súperom a som rád za zisk troch bodov.“

Ladislav Hudec: „Hráme o záchranu a chceli sme bodovať. Šancu na zisk bodov sme si však premrhali v prvom polčase. Mali sme v ňom aj brejky, ktoré sme mali využiť. Chýbali nám zranený Mikuš i Špalek, ktorý ochorel. Sú to mladí hráči, no pre nás dôležití. V druhom polčase sa ukázala technická kvalita hráčov Košíc. V prvom polčase sme mali dať gól a naša šanca na zisk bodov by bola väčšia.“

MFK Košice – FC Nitra 1:0 (0:0)

Gól: 58. Haskič. Rozhodoval: Matúš, ŽK: Novák, Diaby, Korijkov – Kolbas, Kostelný, Forbs, 1822 divákov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM