Lenka Fedorová Rôzne

Košická univerzita posúva hranice štúdia: Svoje dvere otvára aj starším študentom

UPJŠ prichádza s novinkou, ktorá poteší staršie generácie. Štúdium nepovažuje len za výsadu mladých ľudí, svoje dvere otvára aj pre ľudí nad 50 rokov s minimálne stredoškolským vzdelaním s maturitou. Tí sa budú môcť vzdelávať v rámci Univerzity tretieho veku.

Ilustračný obrázok k článku Košická univerzita posúva hranice štúdia: Svoje dvere otvára aj starším študentom
Zdroj: TASR

UPJŠ prichádza s novinkou, ktorá poteší staršie generácie. Štúdium nepovažuje len za výsadu mladých ľudí, svoje dvere otvára aj pre ľudí nad 50 rokov s minimálne stredoškolským vzdelaním s maturitou. Tí sa budú môcť vzdelávať v rámci Univerzity tretieho veku.

Študovať budú môcť právo i medicínu

„Od septembra 2016 sa začne prvý všeobecný ročník, v ktorom budú jedna až dve prednášky z každého študijného programu, aby si frekventanti mohli urobiť predstavu, o čom jednotlivé študijné programy budú, a aby sa vedeli ľahšie rozhodnúť, na čo sa chcú špecializovať,“ uviedla hovorkyňa UPJŠ v Košiciach Mária Hrehová.

V rámci U3V pripravujú študijné programy ako Právo, Medicína, Rastliny v životnom prostredí, Prírodné vedy, Digitálne technológie v každodennom živote, Psychológia a Anglický jazyk.

Študijné programy, ktoré inde nenájdu

„V septembri taktiež otvoríme druhý ročník študijných programov: Právo, Medicína a Rastliny v životnom prostredí, ktorý bude okrem iného zameraný na záhradnú architektúru. Ide o študijné programy, ktoré v Košiciach nik iný neponúka,“ vysvetlila Hrehová.

Prihlášky bude UPJŠ v Košiciach prijímať do konca augusta. Zápisy do prvého a druhého ročníka sa uskutočnia v prvom septembrovom týždni. Výučba U3V sa začne v polovici septembra.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM