Rôzne

Košická UNLP zrekonštruovala priestory Kliniky infektológie a cestovnej medicíny

Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) Košice dokončila rekonštrukciu priestorov Kliniky infektológie a cestovnej medicíny.

Ilustračný obrázok k článku Košická UNLP zrekonštruovala priestory Kliniky infektológie a cestovnej medicíny
Zdroj: TASR

Realizovaná bola kompletná výmena okien či rozsiahle stavebné a inštalačné úpravy. „Celkové náklady sa vyšplhali do výšky takmer 350.000 eur,“ informovala vo štvrtok hovorkyňa UNLP Ivana Stašková.

Celkovo prešlo obnovou zhruba 50 miestností kliniky v areáli na Rastislavovej ulici. Náklady boli hradené z kapitálových výdavkov z rozpočtu Ministerstva zdravotníctva SR, z vlastných kapitálových výdavkov, ako aj z bežného účtu UNLP. „Poďakovanie patrí nielen rezortu za uvoľnenie finančných prostriedkov, ale aj vedeniu nemocnice za akceptovanie a vyriešenie súbežných požiadaviek smerujúcich k zlepšeniu procesu poskytovanej zdravotnej starostlivosti a pracovných podmienok zamestnancov,“ uviedol primár Kliniky infektológie a cestovnej medicíny Ladislav Virág. Ocenil pritom ďalšie kliniky a oddelenia nemocnice za pomoc pri riešení starostlivosti o pacientov počas rekonštrukcie. Niektoré oddelenia boli totiž dočasne upravené tak, aby vo vyhradených priestoroch mohli byť prechodne hospitalizovaní infekční pacienti.

Na budove XVII. pavilónu boli za účelom zlepšenia tepelnoizolačných vlastností kompletne vymenené výplňové okenné konštrukcie. Stavebné a inštalačné úpravy boli realizované na štyroch jednoposteľových nadštandardných izbách, 11 trojposteľových izbách a Jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS) s vytvorením samostatných zariadení na osobnú hygienu. Vynovené sú tiež kuchynky na servírovanie stravy pre pacientov. Súčasťou úprav bola kompletná výmena pôvodných zárubní, dverí a omietok vrátane maľovania a opravy náterov, montáž podlahových homogénnych vinylových krytín a dodávka drevených kuchynských liniek s nerezovými drezmi.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM