Rôzne

Košická zoo má dôvod na radosť: Zažila takú návštevnosť ako nikdy v celej histórii!

Zoo Košice privítala tento rok takmer 225 000 hostí, ktorých prilákal okrem tradičných zvieracích atrakcií aj nový Dinopark. To však nie je jediný úspech našej zoologickej záhrady, keďže sa začalo s chovom nových exotických zvieracích druhov.

Ilustračný obrázok k článku Košická zoo má dôvod na radosť: Zažila takú návštevnosť ako nikdy v celej histórii!
Zdroj: TASR

Zoologická záhrada (Zoo) Košice má za sebou z pohľadu návštevnosti historicky najúspešnejšiu sezónu. Jej bránami prešlo tento rok takmer 225 000 návštev­níkov, čo je o vyše 50 000 viac ako vlani. Informovali o tom včera predstavitelia košickej zoo.

S tohtoročnou sezónou a návštevnosťou vyjadril riaditeľ Kočner spokojnosť. Košická zoo tento rok ako druhá na Slovensku sprístupnila Dinopark a zlepšil sa aj komfort pre návštevníkov. Zoo tiež získala niekoľko zaujímavých zvierat, ktoré dovtedy nechovala, napríklad takiny indické.

Košická zoo sa chce presadiť aj v medzinárodných štruktúrach, keďže je v súčasnosti kandidátom na členstvo do medzinárodnej organizácie EAZA (Európska asociácia zoologických záhrad a akvárií). Rozhodlo o tom nedávne výročné rokovanie tejto asociácie v Edinburghu.

EAZA združuje 345 zoologických záhrad a inštitúcií v 41 krajinách. V medziobdobí, ktoré môže trvať až päť rokov, bude tím špecialistov tejto organizácie monitorovať najmä technické podmienky, informovala Eva Malešová z košickej zoo.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM