Marcel Páleš Správy

Košická ZOO s rekordnou návštevnosťou: Zvedavci prichádzajú dokonca aj s Bangladéša!

Brány košickej Zoologickej záhrady prekročilo od začiatku tohto roka už 188 000 návštevníkov. Predposledný augustový víkend tak pokoril najvyššiu ročnú návštevnosť z roku 2011 - vyše 182 000 záujemcov.

Ilustračný obrázok k článku Košická ZOO s rekordnou návštevnosťou: Zvedavci prichádzajú dokonca aj s Bangladéša!
Zdroj: TASR

„Zoologická záhrada zaznamenala zvýšený záujem najmä po otvorení DinoParku v júni. Lákadlom, predovšetkým pre rodiny s deťmi, sa stala tiež atraktívnejšia druhová skladba zvierat a takmer stovka mláďat v tomto roku,“ uviedla dnes vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu košickej zoo Eva Malešová.

Láka aj 13-členný kŕdeľ tučniakov

Z pohľadu zoológov k najvýznamnejším odchovom patria tučniaky jednopáse, ktoré dnes tvoria už 13-členný kŕdeľ, prvýkrát v košickej zoo odchovaný makak magot, ale aj lama huanako, ktorá sa narodila po šiestich rokoch, pričom posledným tunajším odchovaným mláďaťom bola jej matka.

Po troch rokoch prišlo na svet v Košiciach aj žriebä koňa Przewalského, pričom košická zoo sa podieľa na záchrane tohto druhu a reintrodukcii do Mongolska.

Obľúbené krsty zvierat s menami celebrít

Záujemcov oslovuje aj bohatá ponuka sprievodných akcií a zážitkových programov. Obľúbené sa stali krsty zvierat spájané so známymi menami zo sveta showbiznisu, ale tiež kultúrne programy rôznych žánrov.

„V portfóliu zážitkových programov pribudol ďalší produkt Deň ošetrovateľom v zoo. Úspech zaznamenala jedinečná a medzi zoo stále bezkonkurenčná akcia Noc v zoo. Najväčšiemu záujmu sa však tešil prímestský tábor, keď z kapacitných dôvodov zoo nedokázala ani počas šiestich turnusov uspokojiť všetkých záujemcov,“ zhodnotila Malešová.

3D kino, DinoGril aj DinoCafé

V rámci servisu pre návštevníkov pribudli DinoGril, DinoCafé, dve moderné sociálne zariadenia, v DinoParku aj 3D kino a paleontologické ihrisko.

Asi 20 percent klientely tvoria zahraniční návštevníci. Početnou skupinou sú najmä Česi, Maďari, Poliaci a Ukrajinci, ale aj Nemci, Dáni, či Holanďania, prichádzajú však aj zvedavci z takých krajín, ako Izrael, Bangladéš alebo Japonsko.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM