Správy

Košická zoo sa teší záujmu: Tento rok ju navštívilo už 150 000 ľudí

V košickej zoologickej záhrade privítali v strede augusta tohtoročného stopäťdesiattisíceho návštevníka. Vlani dosiahla zoo tento počet už začiatkom augusta.

Ilustračný obrázok k článku Košická zoo sa teší záujmu: Tento rok ju navštívilo už 150 000 ľudí
Zdroj: TASR

V košickej zoologickej záhrade privítali tohtoročného stopäťdesiatti­síceho návštevníka. Vlani dosiahla zoo tento počet už začiatkom augusta. Začiatkom tohto roka však vtáčia chrípka na päť týždňov úplne zatvorila brány zoo a ďalšie dva týždne bol areál v prevádzke pre verejnosť len čiastočne s tretinovým návštevníckym okruhom.

Podľa vedúcej oddelenia vzdelávania a marketingu košickej zoo Evy Malešovej v apríli, keď už odznela vtáčia chrípka a jej dôsledky, bolo navyše mimoriadne zlé počasie. „Nepriaznivý začiatok roka z pohľadu návštevnosti prelomili až mesiace máj, jún a júl, keď do areálu zoo zavítalo takmer 113.000 návštev­níkov. Top mesiacom sa stal júl s počtom takmer 45.000 návštev­níkov. Vyššiu návštevnosť za tento mesiac zaznamenala zoo len v roku 2013, keď otvárala DinoPark,“ uviedla.

Jubilejnou návštevníčkou sa stala osemročná Viktória Forraiová, ktorá prišla so svojou mamou a so staršou sestrou. Zoologická záhrada ju obdarila spomienkovými predmetmi. „Prezradila, že do zoo chodí viackrát do roka a najviac sa jej páčia veľké mačky, najmä levica Laura. Miluje tiež dravé vtáky, v škole prvouku, ale aj matematiku a šport. Raz by sa rada stala veterinárkou,“ priblížila Malešová.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM