VOCH Rôzne Správy

Košická zoo vás počas pandémie prenesie do Číny i Karibiku, VIDEO a FOTO

Napriek pandémii láka návštevníkov zo širokého okolia. Väčšina zvierat obýva svoje celoročné výbehy.

Zdroj: Dnes24.sk

Život v zoologickej záhrade sa nekončí ani mimo hlavnej sezóny. Jeseň v zoo má svoje čaro. Ticho a menej návštevníkov zaručuje, že budete mať všetku zvieraciu pozornosť. Ale niektorých obyvateľov neuvidíte, zvieratá sú zazimované alebo skryté.

Tí, čo prídu, sa tešia tradičným jesenným dekoráciám. Dokonca, pripravili aj halloweenské kŕmenie. Pár krokov po vstupe vás vítajú nielen tekvice, kvetinové výzdoby, ale i pávy. Všimli ste si vôbec niekedy, že ich útočisko je pod prístreškom s vozíkmi na zapožičanie? V rámci covid pravidiel je otvorené aj terárium s plazmi.

Tukan / Zdroj: Dnes24.sk

Tri zvieratá, ktoré si musíte odfotiť

Určite vás oslní farbami žiariaci tukan. Každého človeka na prvý pohľad zaujme jeho impozantný zobák. Aj keď pôsobí veľmi masívne, je veľmi ľahký. Je totiž vyplnený kostným tkanivom vo forme malých trámikov. Zaberá až tretinu jeho tela.

Návštevníci môžu v košickej zoo vidieť aj pandu červenú vo voliére oproti levici. Nemusíte cestovať ani do Číny, prenesiete sa tam v myšlienkach na zvieratá, ktoré tu nájdete. Kondor veľký, ktorý sa živí zdochlinami, sa pred vami tiež rád „povykrúca“. Pripravte si mobily s fotoaparátmi.

Plameniaky / Zdroj: Dnes24.sk

Preneste sa do Karibiku

Predstavte si, že ste na Karibských ostrovoch – Kube, Jamajke, Haiti, v Dominikánskej republike, na Bahamách či Trinidade, ale aj v Južnej Amerike. Nemusíte cestovať ani na pobrežie Afriky a Madagaskar, to čo by ste videli až v Ázia či Indii, vám ukáže zoo. Sú to plameniaky ružové a plameniaky červené, známe aj pod názvom kubánske či karibské, patria medzi vývojovo najstaršie vtáky na Zemi. A hoci majú v zoo aj jazierko, vo vode plávajú málo, aby si nepremočili perie.

K obyvateľom košickej zoologickej patrí aj leopard čínsky. Návštevníci ho môžu pozorovať v zrekonštruovanom výbehu objektu pre veľké mačkovité šelmy.

Leoparda čínskeho začala košická zoo chovať po 30 rokoch.

Je jedným z najohrozenejších poddruhov leoparda škvrnitého, najrozšírenejšej mačkovitej šelmy sveta.

Leopard / Zdroj: Dnes24.sk

Otváracie hodiny

„Košický“ krkavec vždy prekvapí i zabaví tiež. „Ahoj“ zaznie z jeho zobáka na privítanie, medzitým i na rozlúčku. Je úžasný. Prosto božský Kája. Nie vždy sa mu však chce rozprávať.

Ťavy, sovy, lamy, vlk a iné zvieratá na vás čakajú od 1. novembra počas zmenených otváracích hodín. Až do februára od 9:00 do 16:00 hod.

Pozrite si FOTO.

OBRAZOM: Tip na jesenný výlet do ZOO Košice
34
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM