Správy

Košická župa otvára vybrané stredné školy. Kto sa bude môcť vrátiť do lavíc?

Prezenčná výuka sa bude týkať iba štyroch škôl v kraji. Ktoré to sú?

Ilustračný obrázok k článku Košická župa otvára vybrané stredné školy. Kto sa bude môcť vrátiť do lavíc?
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Na stredných zdravotníckych školách, ktorých zriaďovateľom je Košický samosprávny kraj (KSK), sa od pondelka (22. 3.) obnoví praktické vyučovanie pre žiakov končiacich ročníkov. Ide približne o 420 stredoš­kolákov, informoval v piatok Úrad KSK.

Obnovenie praktického vyučovania sa týka stredných zdravotníckych škôl v Rožňave, Michalovciach a na Moyzesovej a Kukučínovej ulici v Košiciach.

Žiaci ostatných stredných škôl sa budú naďalej vzdelávať dištančne.

„Uvedomujeme si, že na zdravotníckych školách je náročné zabezpečiť kvalitné praktické vyučovanie dištančne, zvlášť, ak pandémia obmedzuje režim na školách už rok. Košický samosprávny kraj preto na základe rozhodnutia ministra školstva a požiadaviek ministerstva zdravotníctva obnoví praktické vyučovanie na stredných zdravotníckych školách,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Podmienkou test

Študenti aj učitelia sa budú musieť pred vstupom do budovy preukázať negatívnym testom na koronavírus a nevyhnutnosťou bude aj tzv. ranný filter. Praktické vyučovanie bude pre žiakov stredných zdravotníckych škôl prispôsobené dopravným spojeniam.

Z dôvodu pandemickej situácie KSK nateraz pri ostatných školách ponecháva dištančnú formu štúdia. V aktuálnom školskom roku sú krajské stredné školy zatvorené od 16. októbra 2020, s výnimkou troch dní na začiatku marca, kedy bola končiacim stredoškolákom umožnená prezenčná výučba.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM