Alexandra Kolínská Samospráva

Košická župa vyhlásila verejnú súťaž: Dve z košických budov sú na predaj, pozrite ceny!

Košický samosprávny kraj (KSK) vyhlásil obchodnú verejnú súťaž na predaj dvoch budov v Košiciach. Pozrite, aké sú minimálne hodnoty týchto nehnuteľností a o ktoré budovy sa jedná.

Ilustračný obrázok k článku Košická župa vyhlásila verejnú súťaž: Dve z košických budov sú na predaj, pozrite ceny!
Zdroj: TASR

Košický samosprávny kraj (KSK) v súlade s uznesením krajského zastupiteľstva vyhlasuje obchodnú verejnú súťaž na predaj dvoch budov v Košiciach – bývalého internátu na Turgenevovej ulici a rodinného domu na Svätoplukovej ulici. Záujemcovia musia svoje návrhy predložiť do 23. marca na Úrad KSK.

Budovu na Turgenevovej 36 ponúka kraj za minimálnu kúpnu cenu 1 000 900 eur. Šesťpodlažný samostatne stojaci objekt dali do užívania v roku 1976. Používal sa ako internát pre žiakov, neskôr sa viacerými stavebnými úpravami vytvorili učebne a slúžil pre strednú odbornú školu. „Súčasťou podzemného podlažia je výmenníková stanica tepla, dielňa, dva sklady a osem garáží. Na nadzemných podlažiach je viacero učební, kabinety, sklady, šatne a sociálno–hygienické priestory,“ informovala dnes hovorkyňa predsedu KSK Zuzana Bobriková.

Dom na Svätoplukovej ulici 28 postavili v uličnej kompaktnej zástavbe domov v roku 1925. Minimálna kúpna cena je 200 000 eur. Je situovaný na rovinatom teréne, priamo prístupný zo spevnenej miestnej komunikácie s napojením z obecných inžinierskych sietí. „Ide o rodinný dom s jedným nadzemným podlažím a jedným čiastočným podzemným podlažím. Dom bol pôvodne využívaný na rodinné bývanie, rozsiahla rekonštrukcia a čiastočná vnútorná prestavba boli v roku 2001,“ konštatovala Bobriková.

Záujemcovia si môžu nehnuteľnosti prezrieť po predchádzajúcom telefonickom dohovore na Odbore správy majetku Úradu KSK. Lehota na predkladanie návrhov je do 23. marca do 14:30 h (rozhodujúci nie je dátum poštovej pečiatky, ale fyzického prebratia návrhu podateľňou vyhlasovateľa). Súťažné podklady s pokynmi pre zostavenie a predkladanie súťažných návrhov sú k dispozícii na stránke www.vucke.sk v časti Úradná tabuľa / Majetok / Predaj majetku. Podmienkou účasti v obidvoch obchodných verejných súťažiach je zaplatenie finančnej zábezpeky vo výške 10 percent z minimálnej kúpnej ceny. Úspešnému žiadateľovi sa táto suma započíta do kúpnej ceny, neúspešnému ju kraj vráti.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM