Správy

Košická župa začína očkovať na stredných školách. Koľko študentov dostane vakcínu?

Možnosť zaočkovať sa budú mať študenti aj zamestnanci.

Ilustračný obrázok k článku Košická župa začína očkovať na stredných školách. Koľko študentov dostane vakcínu?
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Košický samosprávny kraj (KSK) chce priblížiť možnosť očkovania aj stredoškolákom. Očkovať bude na školách, ktoré o to prejavili záujem.

Idú očkovať

Vo štvrtok (30. 9.) bude očkovací tím očkovať na stredných školách, a to v Košiciach, Kráľovskom Chlmci a Veľkých Kapušanoch.

„V priebehu ďalších dní sa bude realizovať aj očkovanie v stredných školách v Prakovciach, Michalovciach, Kráľovskom Chlmci, Spišskej Novej Vsi, Sečovciach, Rožňave, Trebišove, Veľkých Kapušanoch, Gelnici, Krompachoch aj Sobranciach. Na očkovanie sa zatiaľ prihlásilo 340 študentov a zamestnancov škôl, krajská výjazdová očkovacia služba však zaočkuje aj záujemcov, ktorí sa vopred neprihlásili,“ doplnila Terezková.

Študenti, ktorí dovŕšili vek 18 a viac rokov budú mať na výber z jednodávkovej vakcíny Janssen alebo z dvojdávkovej vakcíny Pfizer. Mladších stredoškolákov, ktorí ešte nemajú 18 rokov, zdravotníci zaočkujú vakcínami od spoločnosti Pfizer.

Triedy v karanténe

Prípady ochorenia COVID-19 kraj evidoval (k 28. 9.) na 18 stredných škôl. V karanténe bolo celkovo 25 tried a približne 630 žiakov. Zasiahnutých je desať krajských škôl v Košiciach, štyri v Michalovskom okrese, dve v okrese Spišská Nová Ves a po jednej škole v okresoch Sobrance a Gelnica.

„Oproti minulému týždňu je to pokles o približne 30 percent,“ uviedla hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková. Pred týždňom bolo v karanténe dokopy 33 tried na 19 stredných školách, dištančne sa vzdelávalo približne 900 stredoškolákov. Celkovo je v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK 63 stredných škôl.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM