Peter Klimant Rôzne

Košické CVČ počas leta? Bohatý program sústredí do táborov, prihlásených je 1000 detí!

Centrum voľného času si pre deti z Košíc pripravilo na tieto prázdniny naozaj bohatý program. Tešiť sa môžu na kopec skvelých táborov. Miesta sa však rýchlo míňajú!

Ilustračný obrázok k článku Košické CVČ počas leta? Bohatý program sústredí do táborov, prihlásených je 1000 detí!
Zdroj: Webnoviny.sk

Košické Centrum voľného času pripravuje počas školských prázdnin naozaj bohatý program. Podľa námestníčky primátora Renáty Lenártovej sú najviac v kurze mestské a pobytové tábory. „Už teraz je prihlásených asi 1000 detí a voľných miest máme skutočne už len niekoľko," prezradila Lenártová.

Košické CVČ prešlo veľkou zmenou

Košické Centrum voľného času podľa Lenártovej prešlo poriadnou zmenou. „CVČ po niekoľkých legislatívnych úpravách prešli veľkými inováciami a veľkou zmenou. V súčasti fungujú naozaj inovatívne aj s menšou mierou podnikateľskej činnosti," dodala košická viceprimátorka.

Jednotlivé pobočky CVČ si chystajú pre deti masívny letný program v podobe prímestských táborov. „Pracujú však aj s našimi základnými školami a materskými školami, kde sa činnosť vykonáva priamo v zariadeniach. Keďže sú však počas prázdnin zatvorené, sústredí sa aktivita do sídiel CVČ," zdôraznila.

Indiánske tábory, planetárium i tvorivé dielne

Deti sa môžu tešiť na populárne indiánske tábory či kurzy herectva. „V tomto roku to bude 28 prímestských táborov, ale aj dve pobytové rekreácie,“ dodala Lenártová.

CVČ sa tento rok snaží spolupracovať s novou kultúrnou infraštruktúrou, ktorá v Košiciach vznikla popri projekte EHMK 2013. „Nejde tu o formu táborov, ale skôr workshopov, ktoré vyplnia čas košickým deťom,“ uviedla ďalej Lenártová. Populárne sú tiež narodeninové oslavy a rôzne ‚párty‘, ktoré CVČ organizujú. Deti môžu tráviť čas aj v planetáriu a tvorivých dielňach.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM