Eva Mikulová Rôzne

Košické letisko je čoraz úspešnejšie. V prvom polroku 2018 cestovalo opäť viac pasažierov

V prvej polovici roka 2018 letisko Košice privítalo 213 712 cestujúcich, čo je o 26 587 cestujúcich v porovnaní s prvou polovicou roka 2017.

Ilustračný obrázok k článku Košické letisko je čoraz úspešnejšie. V prvom polroku 2018 cestovalo opäť viac pasažierov
Foto: Eva Mikulová

Pravidelné linky z Košíc a do Košíc využilo 186 865 cestujúcich a to je nárast počtu pasažierov o 8,8 % s porovnateľným obdobím. . Počet vybavených cestujúcich na dovolenkových linkách stúpol na 11 373 cestujúcich, čo je až o 78,4 % viac ako v minulom roku.

Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva košického letiska Michael Tmej netají svoju spokojnosť: „Júnové výsledky charterovej sezóny sú najlepšie aké sme kedy mali. Myslíme si, že je to dobrý dôkaz rozvoja nášho trhu a súčasne aj vynikajúci základ pre nový zimný letový poriadok, v ktorom pribudnú dve nové destinácie do Nemecka. Všetci pracovníci aj partneri letiska Košice sa tešia z narastajúceho počtu cestujúcich.“

Do celého sveta s jedným prestupom

Počas tohtoročnej letnej sezóny, majú pasažieri na výber mnohé dovolenkové destinácie dostupné charterovými letmi. Môžu využiť charterové lety do obľúbených prímorských krajín, akými sú napríklad Turecko, Španielsko, Bulharsko, Cyprus, Grécko, Egypt, Taliansko, Tunis, Chorvátsko alebo Albánsko.

Ďalšou možnosťou je cestovať a spoznávať viac než 500 destinácií letecky priamo z Košíc len s jedným prestupom.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM